От х:

Днес в x:

НАП отново запечата хотел "Маринела". Преглед на печата

24 часа

Варна си иска обратно дупката в центъра

Варна иска да си върне имот от 3775 кв. метра в идеалния център на града и разчита на помощта на държавата, решиха в петък общинските съветници. Те приеха с мнозинство от 28 гласа предложение на комисията по собственост общината да придобие 100% имота, известен като дупката, който в момента е в активите на ЦУМ АД.

Дебатите на сесията бяха бурни, но съветниците бяха единни, че имотът трябва да се откупи. Това може да стане обаче само ако държавата отпусне целево финансиране в размер на 43 422 200 лв.

Труд

НАП отново запечата хотел "Маринела"

НАП за втори път запечата хотел "Маринела", който е собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, издирван заради обвинения за данъчни престъпления. Мярката беше наложена, след като само преди ден съдът отмени предишната санкция на Приходната агенция.

В четвъртък вечерта данъчните затвориха рецепцията и лоби-бара, съобщи БНТ. Този път причината е, че хотелът не подава данни за приходите си към информационната система на НАП. Мярката отново е наложена за срок от една седмица.

Монитор

225 наследници търсят пари от авторски права

Това показа справка на сдружението за колективно управление на права "Музикаутор". От всички 2984-ма български членове на организацията 300 са починали. Това означава, че ако средно всеки от тях има по един наследник, 225 души са изявили желание да унаследят правото да събират отчисления от използването на произведенията, създадени от техните роднини приживе.

Стандарт

7 души били намесени в схемата за кражба на онколекарства

Общо седем души, сред които и двама лекари, са задържани за участие в организирана престъпна група за злоупотреба с лекарства, след акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП в четвъртък в болниците "Свети Мина" в Благоевград и "Йоан Павел" в София. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Специализираната прокуратура. Той потвърди още, че единият от задържаните медици е управител на едно от двете проверени болнични заведения.

Сега

Българската църква не подкрепи руската за статута на украинската

Светият синод на БПЦ отхвърли устното предложение на Ловчанския митрополит Гавриил за свикване на Всеправославен събор, който да реши статута на Украинската православна църква, предаде БГНЕС.

"Против" гласуваха българският патриарх Неофит, Пловдивският митрополит Николай, Сливенският Йоаникий, Великотърновският Григорий, Доростолският Амброфий Западно и Слредноевропейският Атоний, Русенският Наум и Старозагорският Киприян.. "За" са гласували само митрополит Гавриил, Варненският Великопреславски Йоан и Видинският Данаил.

Капитал дейли

Идва сезонът на мръсния въздух. Кой може да го изчисти?

Всеки ден животът на 11 българи може да бъде спасен, ако въздухът стане по-чист. За една година това са над 4300 души, които могат да остават живи, ако властите действат по-решително и всеки един от нас го е грижа какво диша. Това, за сравнение, е населението на Правец.

За мръсния въздух в България се говори през всяка от последните няколко зими. Причината за това е, че тогава проблемът е най-голям. Основният източник на замърсяване с прах (фини прахови частици, както гласи официалният термин) са печките на дърва и въглища. Когато стане студено, 52% от хората ги използват и всички останали също дишат саждите от техния пушек. Замърсяванията раждат протести и (досега) празни обещания от политиците.

Дума

Държавата да помогне на планинските региони

Държавата трябва да подпомогне всички изоставащи планински региони. С тези думи се обърнаха жителите на Смолян към народните представители от БСП по време на представянето на "Визия за България". Хората подчертаха, че регионът им е засегнат сериозно от демографската криза и се обезлюдява с бързи темпове. Всички планински региони трябва да се подпомогнат, но според спецификата им, категорични бяха участниците в дискусията. Те дадоха пример с плана за Странджа-Сакар. Според тях към всички сектори трябва да се подхожда регионално.

Като друг основен проблем те поставиха липсата на достъпно здравеопазване в планинските региони, липсата на 24-часова аптека.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини