От х:

Днес в x:

Светослав Малинов: България е болка на Путин, но АЕЦ Белене няма да има

Референдумът в Македония можеше да сложи един прекрасен край на цялата тази драма, която трае 20 години с името и веднага да даде начало на интеграционния процес – буквално членство в НАТО и ЕС.

По думите му нещата в западната ни съседка не само че не са приключили, а тепърва започват. Според него от опозицията - ВМРО-ДПМНЕ, се страхуват от предсрочни избори, защото въпреки че прагът от 50% за референдума не бе преминат, избирателите, гласували с „да” на допитването за новото име на Македония, осигуряват огромно мнозинство на управляващата коалиция.

Евродепутатът коментира и изявлението на руския президент Владимир Путин, който посочи България като лош пример в реализирането на енергийни проекти, заради проекта „Южен поток”.

Според Малинов България е „болка” на руския държавен глава, заради трите ключови проекта от „Големия шлем” – „Бургас – Александруполис”, „Южен поток” и АЕЦ „Белене”, по които досега няма успешно развитие.

„Ако Путин иска да намекне, че поне АЕЦ „Белене” да стане, за да защитим интересите си, наистина е сбъркал адреса, независимо, че в момента един от адресатите – ГЕРБ, нещо поддаде, няма да има АЕЦ „Белене”, няма да го бъде", заяви Малинов.

Източник: bTV

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Тоя беше царско МЕКЕРЕи затова говори срещу Путин
  • 2
    Ли
    лиско
    3 -2
    13:03, 5 окт 2018
    Този джентълмен явно няма хабер от интересите на България. Германия защо не спря северен поток 2? защото германците не са палета, които се умилкват около всеки Батю. Вместо да сме енергиен център на Балканите и печелим по 500 милиона евро от транзит , ние правим второ газохранилище Чирен
  • 3
    2 млн. км
    1 -1
    13:44, 5 окт 2018
    Гледах го тоя при Антон Хекимян - пълен шматарок! Утре като ни затворят Мариците заради дима от въглищата от къде ще вземем ток...? Естествено от АЕЦ-овете на Турция и Ромъния нали! Ама наяденият "шматарок" ще ни маха през студените зими от някой плаж на "малдивите" с пари от офшфорките си...!q
Последни новини