От х:

Днес в x:

Шофьорите със 712-те кг хероин остават за постоянно в ареста

    Двамата иранци, арестувани с общо 712,574 кг хероин на граничен пункт „Капитан Андреево", ще останат за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Красимир Димитров от Окръжният съд в Хасково при разглеждане на мярката им за неотклонение.

    Заловеният наркотик е на обща стойност 46 317 310 лева и според разследващите това е най-голямата пратка, задържана в България. Дрогата била скрита между дървени плоскости на тънки пластове в два ирански тира, спрени за щателна проверка в четвъртък миналата седмица. Първият камион е шофиран от 31-годишния Вахид Хашеми и в тежкотоварния автомобил са открити 347,27 кг от дрогата. По-късно за проверка били спрени още два камиона, натоварени от същото място в Иран. В единия от тях, шофиран от 45-годишния Мохамадали Пур са открити още 365,304 кг. хероин.

    В съдебната зала прокурорът Павел Жеков пледира двамата обвиняеми да останат в ареста. Като мотиви той изтъкна, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, още повече, че в товаренето на тировете е участвал и братът на арестувания Мохамадали Пур. Държавният обвинител каза още, че двамата обвиняеми са чужди граждани, нямат нищо общо с България и има реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

    Защитникът на двамата иранци адвокат Динко Стоев настоя клиентите му да бъдат освободени срещу по-лека мярка, различна от „задържане под стража“. Юристът заяви, че двамата шофьори не са присъствали на товаренето на плоскостите и не са били наясно с товара.

    Съдия Димитров възприе доводите на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на двамата иранци. За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор. Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      митю клявката
      21 -1
      19:29, 1 окт 2018
      Келеши!!!
      Искали са да минат без да си платят на Боко комисиона!!!
      Ама ха!!!
    • 2
      Ив
      Иван Венков
      12 -1
      00:03, 2 окт 2018
      Бойко не обича да му използват каналчето . Той с толко труд и трупове си го спечели. Още от Иван доктора ги подкара.
    Последни новини