От х:

Днес в x:

Отхвърлиха спецкомисията за контрол над кмета

Предложението за сформиране на специална комисия, която да контролира изпълненията на решенията на ОбС от кмета Добри Беливанов, беше отхвърлено на днешното заседание на местния парламент.

Докладната предизвика дебати. От „Коалиция за Хасково“ изразиха становище против сформиране на такава спецкомисия, тъй като няма да има полза от нея. Освен това от групата изтъкнаха, че за всяко заседание ще трябва да се плаща по 170 лева, което ще бъде за сметка на общинския бюджет.

Съветникът от ГЕРБ Митко Петров изрази възмущението си, че се предлага съставяне на комисия, която да следи „дали“ изпълнява решенията на ОбС, а не „как“.

Общинският съветник от ГЕРБ Антон Иванов заяви, че заплащането на членовете от комисията се определя от общинските съветници, които могат да гласуват да се работи безплатно.

Предложението за съставяне на спецкомисия беше на шефката на Общинския съвет Таня Захариева. Сред мотивите й бяха, че до общинските съветници постъпвали много сигнали от граждани, че много решения на ОбС не се изпълняват от общинската администрация. Докладната беше отхвърлена при гласуването.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ko
    kovo
    33 -1
    11:33, 28 сеп 2018
    Ако цялата енергия която се влага в разправията между Общински съветници и Кмет, бе впрегната в изкопаването на кладенците за вода и те щаха да бъдат изкопани и тръбопроводите направени! Госпожи и гопода, ние ви плащаме за времето прекарано в Общината, бъдете така добри, свършете тази работа!
    • Не
      Не става дума дори за кмета
      17 -1
      12:51, 28 сеп 2018
      Ако идеята беше Хасково да има свястна вода, щеше да е така, но не е!!!
  • 2
    To
    ToBi
    28 -7
    11:40, 28 сеп 2018
    захариева що не е в оставка тя е на прокуратура антончо и татковата щерка също и кмета най сетне удари по масата
  • 3
    Чи
    Чичопей
    13 -21
    14:21, 28 сеп 2018
    Ей, може ли да спре пресаташето на кмета да троли... Виж коментара
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    6 -2
    07:48, 29 сеп 2018
    Тая тиква на последния ред в дясно на Жорето Пеев ли е?Неблагодарния безбожник и слуга на Георги.
Последни новини