От х:

Днес в x:

ПМГ с първи сертификат от Кеймбридж и ученик с 209 от 210 т. от изпита

    Хасковската Природо -математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ получи първия си сертификат от Университета Кеймбридж. Той е на базата на постигнатите резултати от учениците, които са се явили през изтеклата година на изпитите на най-стария университет в света. Защитените сертификати са престижни и се приемат от училища, университети, държавни организации и частни компании в цял свят.

    Всяка година на изпитите се явяват повече от 2 милиона души в 135 страни по света.

    27 възпитаници на хасковската математическа гимназия получиха днес сертификатите си от Антоанета Цекова, която е мениджър в АВО Изпитен Център, който провежда провежда препитването от няколко години и на местно ниво.

    Около 3 хил. деца от 40 български града са държали изпити за покриване на различните нива на владеене на английски език през последната година към центъра. Сред тях най-активни са учениците от Бургас, Плевен и Хасково, посочи тя и добави: Сертифицирането на училището е признание от Кембридж, като качествен подготвителен център по английски език. Сертификатите на учебните заведения са за една година и те трябва да се защитават. А в математическата гимназия днес се случват няколко първи неща-освен първия сертификат за училището, давам и първите сертификати за най-малките ученици. Това са възпитаниците на преподавателката Галя Тодорова от 7 „а“ клас Енис Нури и Николай Атанасов.

    Веселина Гъбарова и Мария Чанкова са преподавателките, подготвили по-големите ученици за успешното представяне на препитването за покриване на различните езикови нива.

    Сред 12-то класниците има двама, покрили високото езиково ниво С1 с отличие. Иван Иванов е с 206 от максимум 210 точки според Европейската езикова рамка, а Ния Димитрова е заковала резултата на 209 точки. „Българските ученици в Европа са добре приети във всеки университет. Резултатите им са високи, когато се явяват на международни изпити. Пожелавам им да имат самочувствие, където и да отидат и им пожелавам да се връщат в България, за да се реализират и да прилагат своите знание отново в родината си-горди и оценени.“, пожела Антоанета Цекова.

    26-ти септември не беше избран случайно за днешната церемония по връчването на сертификатите в математическата гимназия, защото тази дата по решение на Съвета на Европа от 2001 година е обявена за официален празник на европейските езици. Те са около 225, от тях 24 са официални, над 60 са регионални, а всички останали се говорят от хора, който живеят в Европа, но са от различни части на света.

    Преди математическата гимназия 31 ученици от ГПЧЕ “Проф. Д-р Ас. Златаров“ също получиха сертификатите си от Кеймбридж, а училището им беше сертифицирано за 4-та поред година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пм
      ПМГ възпитаник
      38 -3
      17:41, 26 сеп 2018
      Г-жа Габарова е най-добрия учител по английски, който съм имал. Дано е жива и здрава дълги години и да не спира да дава най-ценното за един млад човек - знание!
    • 2
      Ss
      SS
      32 -1
      18:43, 26 сеп 2018
      Браво на г-жа Габарова! Браво и на учениците й!
    • 3
      Бр
      Браво
      21 0
      19:44, 26 сеп 2018
      Браво! Освен че учениците трябва да са подготвени добре,им трябат и хора които да ги насочват,да ги пращат на тези състезания,конкурси за да развиват потенциала си.Тук ще кажа,жалко за децата които имат потенциал,но нямат достъп до всичко това,за да се изявят и те.За някои директори,всичко което би им струвало и стотинка-отпада.Няма да коментирам конкретно,че туку я смениха една такава.А на ПМГ пожелавам още много успехи.Браво на вас.
    • 4
      12
      123
      16 -3
      21:22, 26 сеп 2018
      Браво на г-жа Габарова, най-добрият педагог с най-високи постижения за учениците й.
    • 5
      На
      напреднал
      7 0
      08:06, 27 сеп 2018
      ами дано и г-жа Данева вземе пример и се стегне че да подготви и нашите деца, че както я кара .......
    • 6
      Ха
      Хайде сега
      3 -5
      13:03, 27 сеп 2018
      Да са живи и здрави родителите, които плащат частните уроци по английски от първи клас (а може би и от детската градина).
      Не подценявам учителите в МГ и езикова
      • Тр
        Тралала
        4 -6
        20:10, 27 сеп 2018
        Чисто и просто-завист. Има надарени деца, които постигат успехи и без частни уроци! По - глупав коментар не бяхме челина.

    Още новини

    Последни новини