От х:

Днес в x:

Само година преди изборите кметът на Чепеларе отстрани заместника си Пантелей Мемцов

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова вчера е подписала заповедта за освобождаване от поста на заместника си Пантелей Мемцов. „Решението за освобождаването е само мое. Причините са комплексни, взех решението, но не искам да коментирам, няма сензация!“, потвърди за СмолянБГвести кметът Чакърова.

„Да, от вчера съм отстранен, /б.а. От 25 септември 2018г./, това еправо на кмета да отстранява заместниците си. Мотиви няма, защото зам.-кметът може по всяко време да бъде освободен. Според мен остава една година до изборите и причините са сериозни политически амбиции на кмета. Аз съм човек от друго политическо семейство, ще ѝ е по-лесно, ако човек като мен не гравитира около нея, за да ѝ е по-леко на избори.“, беше коментарът на Мемцов.

По думите му между него и кмета няма конфликт, изказвал е различни становища, но винаги е изпълнявал това, което му е било разпоредено. „Пожелах ѝ успех, до местния вот остава една година и явно се готви за избори.“, каза още Панталей Мемцов.

Славка Чакърова бе избрана на втори тур като кандидат на Реформаторския блок. Тя спечели срещу кандидата на ГЕРБ и бивш кмет на Чепеларе Тодор Бозуков с подкрепата на всички кандидати за кметове, отпаднали на първия тур, включително и от кандидата на БСП Панталей Мемцов. Това е вторият заместник-кмет, когото настоящата кметица отстранява от екипа си в общинската администрация на Чепеларе.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини