От х:

Днес в x:

Командването на американските сухопътни войски в "Ново село": Правим преход към времена с висок интензитет на конфликтите

Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер и командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Михаил Попов посетиха учебен полигон „Ново село”. Те наблюдаваха отбранителни действия на механизиран пехотен взвод с бойни машини „Брадли“. В тренировката на пехотинците се включиха и два хеликоптера „Апачи“, съобщава пресцентъра на МО.

На полигона „Ново село”, секретарят на сухопътните войски на САЩ обяви, че американската армия се готви за висока интензивност на конфликти в бъдеще. В момента на полигона „Ново село” тренират 400 американски военнослужещи, като част от операция „Атлантическа решителност”. Операцията на Съединените щати в Европа е свързана с ротацията на бронирани бригади, с цел по-голяма оперативна съвместимост със съюзниците от Европа и сдържане на евентуални заплахи.

Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер за първи път посещава полигон Ново село. Според него съвместната работа между сухопътните войски на двете страни повишава оперативната съвместимост. „Съвместната подготовка е от голямо значение за повишаване на способностите ни“, отбеляза той.

„Армията на САЩ в момента е в Ренесанс. Правим преход от много години с нисък интензитет на конфликти към времена с висок интензитет. Това, което правим е да провеждаме много повече подготовки с танкове, бойни машини и хеликоптери, за да сме сигурни, че ще запазим способностите си да отговаряме на бъдещи противници”, посочи секретарят на Сухопътните войски на САЩ, цитиран от epicenter..

На срещата на полигон Ново село д-р Марк Еспер и генерал-майор Михаил Попов обсъдиха възможностите за планиране на съвместните подготовки за по-дълъг период от време с цел да се надграждат способностите на формированията.

„За нас е изключително важно да тренираме с колегите си от Сухопътните войски на САЩ. Това дава много добра възможност да повишаваме своите способности в областта на оперативната съвместимост, за да можем да изпълняваме още по-добре задълженията си като страна-членка на НАТО“, каза генерал-майор Михаил Попов.

Той отбеляза, че посещението на секретаря на Сухопътните войски на САЩ изпраща отлични послания не само към американските войници и техните командири, но и към военнослужещите от българските Сухопътни войски за важността на съвместните тренировки и съвместните действия, които се провеждат на полигон „Ново село“ и в тренировъчните центрове в Германия.

„Имаме много добро сътрудничество, установили сме трайно добри връзки и съм убеден, че това ще продължи и в бъдеще”, заяви командирът на българските Сухопътни войски. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини