От х:

Днес в x:

Димитровград с план за противодействие срещу тероризма

План за противодействие срещу тероризма ще разгледа на сесията в четвъртък Общинският съвет в Димитровград. Той е разработен от специален екип в общината в съответствие с изискванията на закона.

В плана срещу тероризма са разгледани възможните варианти на терористична атака – от взривно устройство и стрелба на обществени места до използване на оръжия за масово поразяване. Определени са първите действия и отговорните институции, които трябва да реагират при настъпване на такова събитие.

В плана са предвидени и първите реакции на специален щаб, който ще ръководи и координира действията при терористичен акт. Според плана трябва да се проведат беседи с директори на училища и детски градини, на обществени институции, на които те трябва да бъдат запознати с необходимите действия при всеки възможен вариант на тероризъм.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Мина
    2 0
    13:09, 26 сеп 2018
    Хубаво е ,че училища , детски градини и обществени институции ще знаят как да действат.А как ще разберат обикновените граждани? И няма ли да се засегне темата с " битовия тероризъм" в нашия град.Защото , докато се готвим за глобалния , нашенският тероризъм ни мори буквално всеки ден. Има хора, които нямат страх от институции,закони , полиция ,не се съобразяват с никого и с нищо , дори страх от бог нямат и аз ги смятам за " битови " терористи.С тях какво ще правите.
  • 2
    Ко
    Косьо
    1 0
    15:36, 26 сеп 2018
    Да започнат първо с разглеждане на варианта за затваряне на химическия завод. Това нещо ако гръмне няма нищо да остане от града. Да не говорим, че самия Неохим ни тероризира, като ни трови бавно но сигурно!
    • Лу
      Луд ли си
      1 0
      23:35, 26 сеп 2018
      И да останат хората без работа? Ти нормален ли си?
    • Д.
      Д.Д.
      0 0
      19:15, 28 сеп 2018
      Абе защо ги криете Тиа от комбината бе?
      Ще доведем Мая Манолова и ще ги изнесем със столовете. Защо крият колко е лош ваздуха? Като има мъгла защо изпускат вредни газове? Докога???
Последни новини