От х:

Днес в x:

По 7 шофьори дневно горят с по 50 лева за говорене по телефона

49 водачи са санкционирани за говорене по телефона по време на шофиране при проведената специализирана полицейска операция миналата седмица. Това прави средно по 7 глобени водачи дневно . На нарушителите са съставени актове от по 50 лева по Закона за движение по пътищата като е предвидено и отнемане на контролни точки, съобщи за Haskovo.net началникът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Той поясни, че в периода от 17 до 23 септември на територията на Хасковска област са проверени 552 моторни превозни средства с 579 лица в тях.

През миналата седмица са санкционирани и 44 водачи, шофиращи без колан и каска. Глобата за тези нарушения също е 50 лева.

Специализираната полицейска операция се проведе по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ТИСПОЛ и подобни проверки имаше на територията на всички страни от Европа. Целта на операцията бе водачите да осъзнаят последствията от пренебрегването на ЗДвП, според който е забранено говоренето по мобилен телефон по време на шофиране, освен чрез устройство, позволяващо използването на GSM-а без участието на ръцете.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    27 -3
    07:56, 26 сеп 2018
    Ако хващаха и по 7 наркодилъра на ден щях да им кажа Ашколсум :))
    • Ad
      adfa
      14 -4
      08:26, 26 сеп 2018
      Те чакат само специализирани операции от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ....да се покаже нещо ей така...за парлама........
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    23 -2
    09:23, 26 сеп 2018
    А по колко ченгета хващат дето говорят по телефон шофирайки?
Последни новини