От х:

Днес в x:

Близо 2000 л. нелегален дизел разкрити край Любимец

 
Близо 2000 л дизелово гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" от Митница Пловдив и служители от отдел „Противодействие на икономическата престъпност" от Районно управление на полицията в Свиленград.
 
На 20-ти септември митническите и полицейските служители извършват проверка в частен имот в землището в местността „Бикя" край град Любимец. При огледа са открити два пластмасови съда с вместимост от по 1000 л. и вкопан в земята метален съд, пълни с общо 1990 л жълтеникава течност с мирис на петролен продукт. Изследването с денситометър показва, че продуктът е с плътност от 0,836 гр./куб.см. 
 
Наемателят на обекта, който е присъствал на проверката, не е представил на проверяващия екип документи,  с които да удостовери, че е латил или с които да става ясно, че е обезпечен  дължимия акциз, уточняват от Митниците.
 
Гориво е задържано. Взети са проби за лабораторен анализ за установяване вида на задържаната стока. Работата по случая продължава.
 
 Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини