От х:

Днес в x:

Андрей Райчев: Работата е на приключване. Борисов пак няма да изкара мандата

Планът на коалицията да оцелее до 2021 година не ми се вижда реалистичен, едва ли ще оцелее след 2019 г., когато ни чакат два вида избори. Това прогнозира социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на бТВ.

Обективно нищо не говори за предсрочни избори, но субективно има едно чувство, че работата е към приключване, уточни социологът.

Той прогнозира още, че в сблъсъка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов победител ще е Радев, както винаги преди това се е случвало. С всяко удряне по Радев Борисов се приближава до своя политически край – до предсрочни избори, смята Райчев.

Българските президенти правят две неща - събарят премиера и после си правят партия, която не успява, коментира социологът.

Той определи като пълни глупости твърденията, че срещата между Ахмед Доган и американския посланик Ерик Рубин е, за да се сваля Борисов. Според Андрей Райчев САЩ са притеснени от случващото се в Турция и имат нужда от стабилност в България и присъствие, а без ДПС стабилност не може да има.

„Доган напомня, че е ключов фактор и без него не може. Той не допусна зависимост на България от Турция и не допусна ислямизация”, каза още Райчев.

Източник: bTV

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ми
    Мина
    13 -6
    12:21, 25 сеп 2018
    Откога в социологията се стъпва на субективните усещания. Райчев ,заедно с Кънчо Стойчев и Червен Колю са си чиста проба платени социолози и ми омръзна да ми промиват мозъка.Ако река,ще гласувам и за Корнелия , но няма да е заслуга на този боботилник.
  • 2
    Ми
    митю клявката
    11 -5
    13:39, 25 сеп 2018
    Минче,Боко ще си ходи,вЕрвай ми!!!
    Повече не може да разсипва България!!
    Жалко за герберастите ,като теб....
  • 3
    Ан
    АнРай...
    6 -1
    17:05, 25 сеп 2018
    Тоя образ досади на всички с глас на булдог и с непрекъснато редене на кубчето на Рубик! Райчев, и нови избори да има, алтернатива няма, бе батка! Може би, предпочиташ Корнелия, Карадайъ? Остави се и малко се поспри!
  • 4
    Ba
    BAI
    6 -1
    18:07, 25 сеп 2018
    А защо да не говори, нали се гуши с много парички. Парите от КТБ може би се свършиха.
  • 5
    Ми
    Мина
    3 -1
    19:43, 25 сеп 2018
    Всички помнят кой разсипва България , Клявка - като се почне от Луканов,Виденов , Станишев и тройната коалиция, Орешарски. Съгласна съм да си отиде Борисов, нека Нинова стане премиер , че е пощръкляла , но ако само опапат излишъка и пак изолират държавата като и спрат еврофондовете, това да бъде за последно.Забрана на БСП като опасна за страната ни.Съгласен??
  • 6
    Л-
    л-т николов от с Г извор
    1 -1
    21:38, 25 сеп 2018
    МИНЧЕ като чета какво пишеш ми се струва че си вчерашна ПИКЛА -тоес родена пхрез демократично време Ти вероятно не знаеш какво е било преди 1989 г и си въобразяваш че народа е гладувал държават е била затвор а милиционерите са се кефели по улиците като са стреляли по минувачите кефейки се Не слушаш ли радио не гледаш ли телевизия Ами непрекъснато се говори че сме най бедната държава най ниски заплати и пенсии Два и половина милиона емигрираха Питаш ли се защо В същото време ЦВЪКО имал засега 6 апартамента а БОКО имот на дъщеря си в Лос анджелис за стотици долари и такъв в Барцелона за милиони евра на ЛЮБИМАТА Откъде вземаха тия двамката толкова пари ма КЪЗЪМ Запитала ли си се
Последни новини