От х:

Днес в x:

24 хиляди лева награден фонд и възможност за участие в практически обучения, предлага Академия за местни предприемачи

Събирането на заявки е до 26-и октомври. Една голяма награда от 15 000 лева и две поощрителни от по 5 000 и 4 000 лева са предвидени за победителите в Академията.

Програмата „Академия за местни предприемачи“ е специално създадена за хора с идеи за стартиране на бизнес от тютюнопроизводителните региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

Кандидатстването в Академията, която ще подкрепи реализирането на бизнес идеи от тютюнопроизводителните райони, вече е отворено. Проектът се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България.  Академията се реализира за втора поредна година като част от програмата за развитие на местните тютюнопроизводителни общности "Забавно лято, грижовна есен 2018". Дейността и съпътстващите я активности са предназначени за предприемачи, производители, земеделци, търговци - без ограничение в икономическия сектор, а също и читалища, нестопански организации и училищни настоятелства с идея за стопанска дейност в полза на идеалните си цели. Условието е да са в началото на своята идея за стартиране на местен бизнес и да го осъществят на територията на четирите области.

До 26 октомври Център "Ринкър" събира заявки за участие, които накратко да очертават бизнес идеята и опита на кандидата и екипа му. В Академията ще  бъдат поканени индивидуални участници и екипи, които са изразили силна мотивация и имат ясна и реалистична концепции за реализирането на бизнес идеята си. До 16 екипа ще намерят място в подбраната група, която ще продължи да надгражда идеите си по време на три практически ориентирани обучения и много самостоятелна работа. С развити бизнес модели и подробни бизнес планове в началото на следващата година участниците ще се изправят пред специално жури, за да защитят идеите си и да се борят за безвъзмездно финансиране от Награден фонд от общо 24 хиляди лева.

„По време на обученията научих толкова много. Какво ми е нужно и, как да създам свой собствен бизнес, а с наградата, която спечелих, закупих нужното ми оборудване, което ми позволява да правя моите печива по един наистина професионален начин.“ – споделя опита си от миналогодишната „Академия за местни предприемачи” Кирила Ангелова, създател на "Кика кейкс" в гр.Кърджали.

За да помогне на желаещите да участват в „Академия за местни предприемачи”, екип на Център "Ринкър" и експерти ще организират информационни срещи в Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра и други близки населени места през септември и октомври.

Кандидатстването става с попълване на кратък формуляр директно на сайта на Център "Ринкър". Академията е безплатна и разходите на избраните участници за пътни и настаняване по време на обученията ще бъдат покрити от дарителя Филип Морис България. Журито ще връчи една голяма награда в размер на 15 000 лева и две поощрителни на стойност 5 000 и 4 000 лева.

Повече информация за Академията  можете да намерите на сайта на Център Ринкър: https://www.rinkercenter.org/bg/accelerators/akademia-za-mestni-predpreimachi-2018.html

Екипът приема покани за гостуване и групови срещи по време на информационната кампания и ще опита да удовлетвори всички заявки.

Следете страницата ни във фейсбук за предстоящите информационни срещи.

Повече информация: 
Явор Гочев, Център Ринкър
тел. 0886 760 730
ел.поща yavor@bcause.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини