От х:

Днес в x:

И ПФК"Арда" се присъедини към инициативата "Спортувай с послание", с послание срещу агресията

Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят над проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Проектът обхваща градовете Плевен, Варна, Шумен и Кърджали, където в продължение на няколко месеца се провеждаха различни форуми и инициативи. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който се включиха младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, както и успели български спортисти.

ПФК АРДА създаде специален клип, чрез който отправя изключително силни послания към всички млади българи и като партньор на общата инициатива в борба с агресията, ви кани на събитие. Днес 23 септември от 10.30 ч., АРЕНА АРДА  ще отвори врати като домакин на проекта, за да посрещне над 100 младежи от града. В програмата е предвидена футболна тренировка на предварително записалите се деца със старшия треньор Стойчо Стоев и част от екипа на ПФК АРДА, като най-добрите от тях ще бъдат официално наградени в различни категории. Tези, които не са се включили и искат да се запишат, могат да го направят на място в деня на събитието, от 10.30 до 10.50 ч.

В рамките на мероприятието ще бъде дадена и купата на асоциация „Докосни дъгата“ на личност, която има съпричастност към проекта „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“. Отличието ще бъде връчено от Ангел Стойков (селекционер на националния отбор за младежи до 19 г.) и легендарния Георги Димитров – Джеки.

След края на спортната проява  програмата ще продължи с концерт. Музикантите от група RDMK, Дичо и Теди Кацарова се присъединиха на драго сърце към инициативата на асоциация „Докосни дъгата“. Специално за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“, създадоха парчето „Агресия“, което ще изпълнят в неделната програма на стадиона.

Не на агресията! Да на спорта!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини