От х:

Днес в x:

Отново сме домакини на Европейския екологичен фестивал

За поредна година Кърджали е домакин на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”. Той ще бъде открит на 27 септември  /четвъртък/ в Общински център за култура и младежки дейности от 10 часа.

В официалното откриване на събитието ще участват кметът инж. Хасан Азис, Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България или негов представител, Веселина Тихомирова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности” на община Кърджали, Невена Праматарова, управляващ  директор на фондация “Европейски екологичен фестивал”, София или адв. Цветан Цветанов, председател на Съвета на фондацията.

Със специалното участие на българските учени проф. дн Христо Пимпирев, учредител и председател на Българския антарктически институт, директор на Националния център за полярни изследвания и ръководител на ежегодните български полярни научни експедиции и Гергана Лаптева, член на Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания, завеждащ отдел „Култура“, участник в седем експедиции до Ледения континент.

Във фестивала са включени и прожекции на екологични филми за подготовка на населението за реагиране и справяне в критични ситуации, причинени от  климатични промени, природни бедствия и аварии, както и ПРАКТИЧЕСКИ ЗАНЯТИЯ за подготовка за населението за придобиване на практически умения за реагиране и справяне в критични ситуации, причинени от природни бедствия, аварии и терористични актове.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини