От х:

Днес в x:

Днес китайци и родопчани правят първа копка на еко ферма в Момчиловци

Изображение 1 от 2

    Днес в смолянското село Момчиловци ще бъде направена символична първа копка на българо-китайка  еко ферма „Момчиловци – Брайт“. Това се случва в рамките на на четвъртия международен фестивал „Киселото мляко –новият път на коприната” в родопското село, който се провежда в дните от 21 до 23  септември. Той беше открит снощи с песен на китайски език, изпълнена от децата на Момчиловци.

    Тази година празникът преминава под знака на  десетгодишното ползотворно  сътрудничество между Момчиловци и  китайската компания „Брайт фууд“, която произвежда  киселото мляко с името на селото в Шанхай. 
    По време на фестивала ще бъде проведен  Националният конкурс “ Кралица на Киселото мляко – Мис Родопи“. Ще има редица забавни състезания като най- бързо приготвяне на таратор, надпиване с айран  и скоростно изяждане на кисело мляко. Предвидени са още кулинарни конкурси, а на площада в селото в неделя ще готвят Ути Бъчваров и китайски готвач. Фолклорна програма от Родопите ще поддържа настроението на гостите на фестивала през трите дни. 

    Фестивалът се провежда под патронажа на Министерство на туризма, а организатори са Кметство Момчиловци, Община Смолян, Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания “Брайт Деъри“ и "Деми травел" ЕООД. 

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини