От х:

Днес в x:

Областният управител на Смолян: Нека бъдем единни и мъдри в действията си, честит празник!

СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

На 22 септември отбелязваме Деня на българската независимост и почитаме нашите предци, които с обединените си усилия са извървели пътя към постигане на националната ни независимост!

Днес, 110 години по-късно, суверенитета ни като държава и народ е не по-малко значим за авторитета и позициите на България в Европа и света. В съвременните условия, нашата независимост има нови измерения, изразяващи се във вътрешна стабилност и добри взаимоотношения с другите народи, крепящи се на взаимопомощ и успешно сътрудничество. Това можем да постигнем само ако бъдем единни и мъдри в действията си, водейки разумна и балансирана вътрешна и външна политика, следвайки демократичните принципи, зачитайки чуждите и отстоявайки своите права и интереси!

Затова нека в делата си бъдем ръководени от изконните човешки ценности, нека моралът и интелектът надделяват в решенията ни над популизма и безпринципното противопоставяне! Защото вековната българска история е доказала, че величието на нашия народ се корени в единението, и държавата ни е била силна и независима тогава, когато сме съумявали да надмогнем личностните си амбиции в името на националния просперитет!

Бъдете здрави, стремете се към независимостта чрез знанията, уменията и трудолюбието си и не забравяйте, че правата ни дават свобода, но те са и дълг, и отговорност към рода, родината и човечеството!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини