От х:

Днес в x:

Джордж Майкъл в Парижката опера (филм)

Джордж Майкъл пее в парижката опера Пале Гарние през 2012 година. Той става първият в историята поп артист, който е поканен на тази висока сцена. Концертът е записан през 2012 г., по време на тунето му Symphonica.

С перфектен симфоничен оркестър, гласът му е по-богат, по-дълбок и по-нюансиран от всякога, въпреки скорошната пневмония, болест, която е синоним на провала за всеки певец.

Джордж Майкъл - Георгиос Кирякос Панайотоу, умира в дома си по Коледа през 2016 г. на 53-годишна възраст. Пет години преди това болестта вече чука на вратата, а той реализира последния си проект - различен и забележителен.

По времето, когато е BBC1 филмира концертa, снимки в медиите показват един изтощен Джордж Майкъл. Турнето Symphonica започва в Пражката опера на 22 август 2011 г. Но през ноември останалата част от концертите са отменени, след като Джордж Майкъл се разболява от пневмония във Виена, Австрия и изпада в кома. Възстановяването му е чудо, за което свидетелства филмът. По нищо не личи какво е преживял великият изпълнител. Атмосферата е невероятна.

Албумът Symphonica излиза през 2014 година, със записи, направени по време на турнето и става седмият солов албум номер 1 на Джордж Майкъл в Обединеното кралство. Албумът е продуциран от Фил Рамон и Майкъл. Towa e последният проект на именития продуцент преди смъртта му

Във филна на BBC1 между песните Джордж Майкъл разказва накратко за любимите си песни, черно-бели студийни кадри показват разговорите му с Рамон, част от репетиции с оркестъра и баквокалистите. Можем да надзърнем за кратко в онези часове интензивна работа, прецизност във всяка нота, които създават цялата тази атмосфера на концерта, както и заслужените аплодисменти в операта в Париж.

Не може да не споменем и, че този концерт е част от благотворителната дейност на Джордж Майкъл, която съвсем не е малка. Цената на билетите достига 1300 евро, залата с 2000 места е пълна. Концертът и вечерята след него, на която се събират около 250 знаменитости, носят на благотворителната организация "Sidaction" около 289 хиляди евро за борба със СПИН.

Може би в тази история има твърде думи за смърт. Но това само трябва да подчертае ценността на видеото, в което властват светлината, музиката и артистичната атмосфера от най-висока класа. Уловени безценни мигове, които няма да се повторят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини