От х:

Днес в x:

Коли и мотори без табели обикалят из селата в Хасковско

    Само кметът на Динево и секретарката му присъстваха на днешната среща в селото с представители на МВР Хасково за проблемите с конвенционалната престъпност. Въпреки това бяха изложени основните проблеми в селата, предимно шофиране на нерегистрирани коли и мотори. Два такива случая са били констатирани преди десетина дни в Динево, каза кметът Тодор Тодоров пред полицаите. Управникът обаче допълни, че униформените са взели отношение срещу двамата водачи – на кола и мотор. Иначе кметът заяви, че в селото ситуацията е спокойна и няма сигнали за кражби, сбивания и посегателства. Той допълни, че добре контактува с органите на МВР, които при необходимост оказвали необходимото съдействие.

    Проблеми с водачи на нерегистрирани моторни превозни средства са били изтъкнати преди време при беседи и в други села в Хасковска област, но нарушителите са санкционирани, каза началникът на група в отдел Охранителна полиция към МВР-Хасково Динко Динков. Той поясни, че обикновено живеещите в селата се жалвали не от престъпност, а от лоши пътища и проблеми с осветлението. За това недоволствали и хора от Динево, въпреки че на днешната беседа единствените представители за селото бяха кметът и секретарката му. Във връзка с тези проблеми изпращаме сигнали до кметовете на общини и до директора на Областното пътно управление за вземане на мерки, каза още Динко Динков. Той допълни обаче, че беседите имат за цел противодействие на конвенционалната престъпност. По думите му срещите с жителите на малките населени места са полезни и дават резултат, защото по този начин униформените могат пряко да видят обстановката и при необходимост да се осъществи контрол.

    Преди време в Динево имало няколко опита за телефонни измами. Ало измамници опитали да преметнат и секретарката на кметството Марийка Петрова. На стационарния й телефон преди време позвънила плачеща жена, представила се за дъщеря й и казала, че е в болница. Петрова обаче веднага разбрала, че това е измама. „Аз имам синове, а не дъщеря“, разказа жената, която веднага прекъснала разговора. Петрова не е единствената, която измамниците са направили опит да подведат. По повод пресичане на телефонните измами от МВР заявиха, че прилагат превантивни мерки.

    Според графика на МВР за днес са предвидени посещения още в селата Подкрепа, Стойково, Родопи и Брягово.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ал
      Ало,ало
      13 -2
      15:49, 21 сеп 2018
      Дела трябват,а не думи! Празни приказки само,обещания!
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      8 -1
      18:44, 21 сеп 2018
      Айде бе,обикалят!Те са си тука ,в Хасково.Но полицията си гледа бизнеса.
    • 3
      Or
      orfeec
      7 -1
      22:32, 21 сеп 2018
      орфей е пълно със мотористи без книжки бдз каски...
    • 4
      Ки
      Кирчо
      3 -1
      06:59, 22 сеп 2018
      В кв.Орфей карат и без книжки и без застраховки и не стига и това даже и пияни блок.5 ало каде е като до кога
    • 5
      Га
      Газепов
      5 0
      09:07, 22 сеп 2018
      Тоя Динко Динков за 5 пари работа не е свършил в МВР.Такива като него ще служат докато вземат да се опикават, защото са удобни и на никого не пречат .
    • 6
      Го
      Гост
      1 0
      00:23, 23 сеп 2018
      Съгласен съм с теб ама какво да се прави и в интернет го снимаха колегите му
    Последни новини