От х:

Днес в x:

Работният ден да свършва в три, препоръчва психолог

В началото на септември Atlantic публикува статия със заглавие "Защо училищните занимания свършват два часа по-рано от работния ден?"  Авторката пише, че тези два часа са проблем за родителите, които са принудени да оставят децата без надзор между 3 и 5 часа, затова училищните занимания трябва да се удължат. 

Грант коментира тази статия: "Вместо да се удължават занятията в училище, да се направи работния ден по-кратък, така че да свършва в три часа".

Психологът пояснява, че служителите могат да бъдат също толкова креативни и продуктивни, ако работят 6 часа интензивно, колкото ако прекарват 8 часа разсеяни на работното си място.

Адам Грант e интересна и ерудирана личност, психолог и професор в бизнес училище Уортън. Той е най-младият профeсор с пожизнен договор без право на уволнение от администрацията в американската история. През 2016 год. Грант попадна в списъка на най-влиятелните млади хора в света "40 под 40" на Fortune. Автор на три бестселъра на Ню Йорк Таймс, с над един милион продадени бройки и преведени на 35 езика.

ORIGINALS изследва как личностите защитават нови идеи и лидерите се борят с групoвото мислене. Книгата е номер 1 бестселър, приветстван от Джей Джей Абрамс, Ричард Брансън и Малкълм Гладвел.

GIVE AND TAKE изследва причините защо помагането на другите управлява нашия успех и е определена като една от най-добрите книги на 2013 от Amazon, Apple, Financial Times и The Wall Street Journal.

OPTION B, написана с Шерил Сандберг, бестселър номер 1, е за изправянето пред трудности и изграждането на устойчивост.

Грант е любим TED лектор, изнася лекции и консултира клиенти включително Google и Facebook, НБА, Фондация "Гейтс", американската армия и флота. Пише статии за работа и психология за "Ню Йорк Таймс".

Доктор по организационната психология от Мичиганския университет, бакалавър от Харвардския университет. Бивш тор рекламен директор, състезател от юношеския олимпийски отбор по скокове на трамплин и маг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини