От х:

Днес в x:

Събират средства за ремонт на църквата в Книжовник

Изображение 1 от 5

    Кампания за събиране на средства за ремонт на църквата "Св. св. Кирил и Методий" в хасковското село Книжовник организираха местни жители. Храмът е строен преди около 100 години и е в окаяно състояние.

    Инициативата беше разпространена във фейсбук, а лице на кампанията е победителят от „Фермата“ Яни Андреев, който е родом от селото. „Тази инициатива е породена от това, че храмът е в лошо състояние и ние, младите поколения, трябва да се опитаме да запазим построеното от дедите ни. И да го предадем на бъдещите поколения, за да съхраним религията, крепила ни през вековете, и да запазим нейния дом.“, пише Яни.

    Един от седмината инициатори за реставриране на храма е Мария Танчева, която обясни, че църквата се нуждае от мащабен ремонт. Тя поясни, че престои да се направи оценка за необходимите средства. Допълни обаче, че трябва да се направи ремонт на покрива, да се реставрира купола, фасадата на сградата и вътрешно обновяване.

    Първите дарители вече са дали своята лепта, но средствата не са достатъчни за стартиране на дейности, поясни Танчева.

    Ако някой има желание да дари средства, може да го направи чрез дарителска сметка в Райфайзенбанк:
    IBAN:BG43RZBB91551009670746, Яни Иванов Андреев, който е лице на кампанията, но не може да се разпорежда със сметката без знание на църковното настоятелство.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ян
      Янко Митев
      5 -8
      16:28, 18 сеп 2018
      Където се появи поп Никола се събират средства и кой знае защо все не стигат...
    • 2
      Ив
      Иван от Книжовник
      8 -1
      16:37, 18 сеп 2018
      Госпожата тази възрастната която го играе Секретар на Община Хасково нека се включи в тази прекрасна къмпания, тя е от Книжовник. Не само да създава интриги и да прибира рошвети от република ,нека направи веднъж нещо добро това същество !!!
    • 3
      С.
      с.Книжовник
      11 0
      17:03, 18 сеп 2018
      Преди време беше подета кампания за възстановяване на стадиона в с.Книжовник-родното място на един от символите на българския футбол Петър Жеков.Не зная защо Община Хасково нехае-с минимални средства ще се възстанови терена на който е тренирал дори националния отбор и е правен по всички изисквания-с дренажна система.Съблекалните и козирката които стоят въпреки безхаберието могат лесно да се реновират и така ще се реши и един проблем с липсата на тренировъчни терени-на 10 минути път от Хасково
    • 4
      Браво г-н Янко Mитев .Уцели десятката .Поповете подават ръка ,но пари не даряват.
    • 5
      Ор
      Орфеец
      5 -3
      19:13, 18 сеп 2018
      Бизнес свещеници.Даньчните да ги подхват ама яко.Да ги испотят.
      • Съ
        Също орфеец
        4 -1
        05:58, 19 сеп 2018
        По добре нашите църкви от колкото техните джамий
      • До Също Орфеец. Научете се да формирате множествено число. Джамия в множествено число се пише - джамии, а не както вие сте го написал - джамий. Когато българите се научат правилно да пишат на родния си език, тогава вероятно ще изчезне необходимостта от събиране на средства за каквото и да е.
    • 6
      To
      Tonich
      3 -2
      08:49, 19 сеп 2018
      Точно пък за Пет Жеков ли се захрижихте.... Възтановяването на църквата е по добра инициатива, отколкото да величаете тоя гюмеджия.... Помним как вкарваше головете си
    • 7
      Съ
      съселянин
      1 -1
      12:40, 19 сеп 2018
      Антон Паркета е от Книжовник да направи едно добро дело и да дари пари. Нали все се хвали наляво и дясно,че е голям бизнесмен.
    • 8
      Зл
      Златко
      0 0
      21:18, 22 сеп 2018
      Попове комунисти
    Последни новини