От х:

Днес в x:

До дни започва обновяването на пешеходните пътеки в Хасково

    До дни трябва да започне обновяването на пешеходните пътеки в Хасково. В тази връзка предстои да бъде сключен договор с фирмата-изпълнител „Ахрида Билдинг“, избрана след обявяване на обществена поръчка.

     „Веднага след подписването на договора, ще получим възлагателно писмо с конкретните пешеходни пътеки и улици за маркиране и демаркиране, както и поставяне на вертикалната сигнализиация“, заяви представителят на обединението Бончо Бонев. Той поясни, че се очаква реалните дейности да започнат в началото на другия месец. По думите му задачите трябва да бъдат изпълнени до края на годината.

    Прогнозната стойност на обявената обществена поръчка е 270 000 лева без ДДС. Срокът на договора е до 30 ноември 2019 година. Фирмата-изпълнител ще бъде ангажирана с възстановяване на хоризонталната пътна маркировка, изграждане на изпъкнали напречни изкуствени неравности и монтиране на необходимата вертикална сигнализация в община Хасково.

    Някои от пътеките обяха освежени от общинско предприятие „Екопрогрес”. Част от зебрите, обаче трябва да бъдат демаркирани, тъй като бяха в различни цветове и предстои да бъдат маркирани отново като всички трябва да са бели и с надпис „погледни”. Съща така трябва да са на определено отстояние една от друга. Процедурата по обявяване на обществена поръчка стартира след разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като Хасково попадна в списъка с опасни пътеки.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Га
      Галя
      12 -6
      08:50, 18 сеп 2018
      А пътна маркировка кога?! Беливановвввв екопрогрес ли ти е виновен, че нищо не можеш да ги накараш да направят!!!
    • 2
      Ма
      МАНГО
      19 -1
      08:56, 18 сеп 2018
      С падането на снега ще се полага и пътна маркировка?!?
      Дали температурите ще позволяват поставянето и?
      Защо ли Главния прокурор не разпореди една проверка дали по документи не е поставена вече?
    • 3
      За
      засегнат
      12 -2
      10:01, 18 сеп 2018
      Най-добре да махнем всички пешеходни пътеки , както направихте с тази на Г.Кирков към центъра.
      Така няма да харчим пари за боя.
      Направи ми впечетление как Екопрогрес са изпълнявали разпорежданията на гл.прокурор:
      Ще пресичам , намерих пешеходната ... чета пише ПОГЛЕДНИ ....гледам някакви стрелки , едната сочи наляво , другата напред , другата леко по диагонал направо и наляво....Чудя се къде да гледам към небето и да се кръстя някой да не ме сгаси ли :)
      Това някой нова игра ли е покрай зеленчуковият пазар ???
    • 4
      Ре
      Реалист
      8 0
      15:56, 18 сеп 2018
      Абе маркировката и да я сложат файда голяма няма. Ще се изтрие след няколко месеца. Важното е да бъдат усвоени едни средства. Кога, питам аз," легналите полицаи " ще бъдат приведени в съответствие със закона? Щото отдавна трябваше да са седем сантиметра високи, широки колкото е пътя и дълги 4.2 или 7.6 метра ако са повдигнати пешеходни пътеки. Сегашните бабуни са по-скоро автомобило трошачи отколкото легнали полицаи. Особено тази на Дунав до магазин " Авеню ". Цялата е надрана от картерите на преминаващите коли.
    • 5
      Ки
      КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
      0 -2
      17:47, 18 сеп 2018
      РЕАЛИЧ не ти е виновна пъте3ката Те са направени за да ви накарат да се съабразявате и да карата внимателно и БАВНО Градските улици не са за автомобилно родео и за пичлигарски БАБАИТЛЪЦИ
    Последни новини