От х:

Днес в x:

Първият училищен звънец посрещна 878 първокласници в Хасковска община

    878 деца в Хасковска община пристъпиха за първи път училищния праг днес. В цялата страна в класните стаи влизат 60 хил. първолаци.

    В едно от най-големите основни училища в областния център Хасково -“ Христо Смирненски“  тази година паралелките на първи клас са четири.

    Ръководството и преподавателите на школото приветстваха в първия учебен ден общо 880 ученици, които ще заемат местата си в класните стаи в 36 паралелки.

    По традиция церемонията по откриването на новата учебна година започна с издигане на трибагреника и посреща на училищното знаме.

    „ От днес приключенията започват, малки приятели. Бъдете любопитни, учете се и се целете нависоко!“, обърна се към най-малките възпитаници на школото -първолачетата и децата от подготвителните групи директорът Венко Точевски. Със специален поздрав той се обърна и към седмокласниците, които тази година за последен път пристъпват през прага на школото: „Вие сте на финалната права и ви пожелавам да я изминете успешно! Но не забравяйте, че вие сте най-големите в това училище- всички вас ще гледат и всички по вас ще се равняват!“

    На екипа от преподаватели директорът пожела успехи с думите: Да се учител във времена, като днешните е проява на характер“.

    С питка и с пожелание за успешна първа учебна година в класните стаи първолаците бяха посрещнати от своите първи  класни. Освен от новите си приятели, малките се развълнуваха искрено и при вида на снопчетата учебници на чиновете, завързани с червени панделки и украсени с китка здравец и калинки за късмет.

    В училище " Христо Смирненски" учениците подкрепиха днес и благотворителната кампания в полза на нуждаещи се деца.

    800 ученици прекрачват прага днес на СУ “ В.Левски“ в Хасково.

    80-те първокласници от бяха придружени в обновените си стаи от кмета Добри Беливанов. Както те, така и всичко първолачета на днешния си празник получиха от от общината книжката „Аз съм вече първокласник“ с емблематични български стихотворения на любимите детски автори.

    На откриването на учебната година в школото присъства и областния управител на Хасково Станислав Дечев. „Новата учебна година ще бъде заредена с вяра, надежда, любов и с много мъдрост, защото поставяме началото й на един от най-светлите християнски празници- деня на Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София“, с тези думи се обърна присъстващите на празника губернаторът. „За мен обаче е важно, че днес започва една учебна година, свързана с навлизане на иновативното образование, на технологиите, все по-модерните методи на преподаване, електронните учебници. Това са детайли от един сложен образователен процес, които неминуемо ще станат част от всеки урок. И това ще направи българското училище конкурентноспособно, а българските деца- много по-образовани и ценени“, подчерта Станислав Дечев.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      26
      268451
      17 -3
      12:46, 17 сеп 2018
      Поздрави! Честито на деца, учители и родители! Честито и на Насето - пом.директорката на ученическото общежитие, която вече цяла петилетка след навършване възрастта за пенсия продължава да е начело там. Няма насита тая нахална и алчна жена. За нея законите не важат.
    • 2
      77
      776786-К
      5 -5
      15:29, 17 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ан
      Анонимен
      17 -10
      16:02, 17 сеп 2018
      Този гербаджия Станислав друг кустюм намали на всякаде с него
    • 4
      Кр
      Краси
      9 -4
      20:41, 17 сеп 2018
      Дедо Венко Точевски, пич ма пич и бабите с тясните рокли отзад, стращна работа.
    Последни новини