От х:

Днес в x:

Борисов се среща с Тръмп, в очакване на министри.Пресата

Неделните вестници отделят място на страниците си за началото на новата учебна година и състоянието на образованието.
 
"Можем да имаме добро образование само с добри и мотивирани учители. Затова полагаме всички усилия да гарантираме политическия и бюджетен избор за повишаване на учителските заплати. това заявява министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в обръщение по повод първия учебен ден.
"Подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях уважение към учителя. Това е начинът да успеем в партньорство да изпълним своята мисия", отправя призиви към родителите министър Вълчев... 
- в. "Труд".
 
В. 24 часа помества интервю с образователния министър за новостите и за продължаващите ремонти в училищата: "Може би най-съществената промяна са нови учебни програми в 3-и, 7-и и 9-и клас като част от политиката към поетапно преминаване към програми, които в много по-голяма степен са ориентирани към ключовите компетентности, които искаме да придобият учениците. В над 50 училища ремонтите продължават. Тази година имаме безпрецедентно голям брой ремонти - в над 1100 училища. Отделно са детските градини. Само по оперативна програма "Региони в растеж" се ремонтират близо 200 училища и детски градини. През следващата година ще са още повече. В. "Дневник" отделя място на изискванията към съвременното образование: 
"През 2006 г. ЕС препоръчва осем "ключови компетентности за учене през целия живот". Сред тях е "културната компетентност". Точната формулировка: cultural awareness and expression competence се стреми да обвърже двете измерения на образованието в областта на културата и изкуствата: "културна съзнателност" (рецепция) и "културно изразяване" (продукция) - с понятието "компетентност", което предвижда формулирането на конкретни образователни цели по три направления: знания, умения и нагласи. 
Става дума за познаване на световната философия, морал, етика, културно наследство, традиции, съвременна и популярна култура, субкултури, медии, културно и езиково разнообразие; умения за критично мислене, разбиране и анализ на идеи, културни произведения и процеси, както и за изразяване на собствени мисли и емоции в творчески форми; убеденост в ползата на културата за личностно израстване и утеха, като социална спойка и портал към общочовешките ценности; уважение към идентичността и възгледите на другите; мотивация за развиване на творческо мислене.Вестниците съобщават също, че премиерът Борисов ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп.
 
"Премиерът Бойко Борисов ще се види с Доналд Тръмп в Ню Йорк на 24 септември в рамките на събитие, организирано от американския президент. Това ще е първата среща на двамата държавници, съобщи сайтът epicenter.bg, цитирайки началника на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова, а от Министерски съвет потвърдиха информацията..." - в. "Сега".
 
"Доналд Тръмп и Бойко Борисов ще се видят по време на срещата на високо равнище. "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ. Както е известно премиерът ще води тази година българската делегация на 73-ото Общо събрание на ООН в Ню Йорк. От кабинета съобщиха още, че българският премиер е получил лична покана от администрацията на Тръмп за събитието, организирано от американския президент. България ще е един от съдомакините на срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците"..." - в. "Стандарт".
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ли
    лили
    2 -1
    12:54, 16 сеп 2018
    Путин не му позволи на ******* да му го духа и прескача до Тръмп да му го НАЦУНКА
  • 2
    *
    *
    0 -1
    14:00, 16 сеп 2018
    Да не вземат американците да го арестуват, както направиха на времето с Нориега при посещение в САЩ ?
Последни новини