От х:

Днес в x:

"Кошарите" горят в аферите с цигари.Пресата

24 часа

Негласуваният още МВР шеф - неочаквана мишена след задържане на журналисти

Младен Маринов - номинираният за вътрешен министър главен секретар на МВР, получи неочаквана атака заради полицейска акция, при която 4 часа са били задържани двама журналисти и неназован техен адвокат.

Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" и румънският му колега Атила Биро подали сигнал за изгаряне на документи за обществени поръчки. Обект на разследването на сайта е строителната компания "Джи Пи груп".

Труд

"Кошарите" горят в аферите с цигари

Акцията е продължение на разкритите на 23 и 24 август т.г. четири нелегални цигарени фабрики в различни краища на страната -Дупница, Горна Оряховица, Тутракан и пазарджишкото село Калугерово. Дирите на мафиотската мрежа водели към София, заявиха разследващите. Засега те не откриват връзка с петата фабрика в Карнобат, за която бе арестуван шефът на групата фирми "СИС Индустрийс" Миню Стайков, но и не изключват тази версия.

Монитор

С 10 лв. скача кубик дърва на километър

Донбаските въглища се предлагат по 380-400 лв./т. Във Варна цепениците са с 5-10 лв. по-скъпи от миналия септември, почти толкова е ръстът и в Кюстендил. В Стара Загора пък цените се вдигнаха с десетарка на тон за по-малко от месец, а в Русе и Бургас те достигнаха 180 лв. за тон.

На 2-3 км от Околовръстното шосе кубик букови или дъбови дърва за огрев поскъпва с над 30 лв., показа проверка на "Монитор".

Стандарт

КРИБ към Борисов: Не жертвайте Манолев

КРИБ призова на управленски позиции в държавата да бъдат избирани експерти с нужните опит и образование. А управляващите да не се поддават на натиск от съмнителни кръгове и групи. Повод за позицията на работодателската организация е решението на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев да оттегли номинацията си за поста министър на транспорта. Той направи това, за да спре атаките от страна на кръга "Капитал" - дългогодишен бенефициент на средства от империята на Джордж Сосос.

Сега

МВР се опита да омаловажи ареста на двамата журналисти

Журналист от разследващия сайт "Биволъ" и негов румънски колега са били арестувани в Радомир, докато са работили върху разследване за унищожаване на документи по обществени поръчки, за което предварително са били уведомили МВР. Това съобщи Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ). От МВР излязаха с официално становище часове по-късно, в което се опитаха да омаловажат случилото се.

Капитал

Есента на Борисов

"Изненади не очаквам. Изненади може да има само когато аз искам да има изненади." Прогнозата на премиера Бойко Борисов от вторник се отнасяше за поведението на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала в четвъртък, когато трябваше да се гласуват оставките на министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. Ден по-рано той беше обявил и наследниците им, но фактът, че трябваше да отговаря на въпрос дали очаква изненади, засилва усещането, че контролът върху управлението не е само в неговите ръце. След като два пъти преди това беше поискал министри да си ходят, а после се отказа да ги уволнява, смяната сега на трима накуп вероятно трябва да пресече подозренията, че премиерът не държи здраво кормилото.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини