От х:

Днес в x:

23 °C

АПИ иска скоростно въвеждане на ТОЛ системата

Хроничното недофинансиране на пътния сектор влошава състоянието й и в момента над 6000 км третокласни пътища, какъвто е пътя Подкова-Кукуряк-Токачка, се нуждаят от ремонт, съобщава АПИ.

Затова е важно колкото се може по-скоро да бъде изградена и въведена тол системата, която ще позволи в ремонта и поддържането на републиканските пътища през следващите години да се инвестират много повече средства.

АПИ обясняват, че близо 1 млн. лева по предварителни разчети са необходими за ремонтно-възстановителни дейности на 29 км от третокласния път III-592 Подкова-Кукуряк-Токачка.

Пътят е изграден преди повече от 40 години с намален габарит в определени участъци, а последният му основен ремонт е правен през 1982 г. През годините участъкът е поддържан с разполагаемия бюджет по програмата за текущ ремонт.

АПИ търси и разглежда възможности за подобряване състоянието на третокласната пътна мрежа.

В началото на септември, Регионалната комисия в парламента даде зелена светлина на въвеждането на тол системата, приемайки на второ четене промени в Закона за движение по пътищата.

За изпълнение на функциите по управление и контрол на системата е предвидено в агенцията да се създаде ново структурно звено - Национално тол управление.

Предвиждат Агенция "Пътна инфраструктура" да сключва договори с търговци, които желаят да извършват дейност по събиране/инкасиране на вземания за такси за ползване на платената пътна мрежа, като условията на които следва да отговарят ще бъдат предварително обявени и общовалидни за всички, които желаят да сключат договор.


Източник: news.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 27.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини