От х:

Днес в x:

Орбан: Унгария обмисля правни действия срещу решението на ЕП

Правителството на Унгария ще реши в понеделник дали да предприеме правни стъпки срещу решението на Европейския парламент. Това обяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, цитиран от "Ройтерс".

В сряда Европейският парламент гласува за започване на процедура по налагане на санкции на Унгария за нарушаване върховенството на закона.Орбан поясни пред държавното радио, че очаква "сериозен правен дебат" за решението.

Лидерът на Унгария, който е един от най-силните опоненти на миграцията в ЕС, подчерта, че дните на настоящия парламент са преброени, тъй като през следващата година ще се проведат европейските избори.

Той разкритикува германския канцлер Ангела Меркел, след като тя в четвъртък призова страните членки да гарантират, че граничната агенция Фронтекс ще получи достатъчно власт за подпомагане спирането на нелегалната имиграция, което е в съответствие с плановете на Европейската комисия.Значи планът е, ако Унгария не може да бъде принудена да приеме мигранти, трябва да й се отнеме правото да защитава границите си", коментира той.

"Те искат да изпратят тук наемници от Брюксел и да отнемат това...от нашите унгарски синове...които защитават границата. И ние не трябва да се самозалъгваме, тъй като те ще пуснат мигрантите", предупреди Орбан.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини