16 °C

Откриха нова детска площадка и сензорна стая в дом „Марина“

Нова детска площадка за деца с увреждания и сензорна стая бяха открити днес в Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково.
Новата детска площадка в двора на социалното заведение е на стойност 56 999 лева, за която средствата са осигурени от община Хасково. Подменена е старата настилка с нова, монтирана е ударопоглъщаща настилка в зоните на съоръженията за игра. Има нови 11 съоръжения за игра и занимания на открито, подходящи за деца и младежи с увреждания. Монтирано е съоръжение за люлеене на деца, които могат да се качат заедно с инвалидна количка, обясни управителят на фирмата-изпълнител. От общинско предприятие „Екопрогрес“ са направили ново озеленяване в зоната с безопасни растения.

Днес в Дневния център „Марина“ беше открита и сензорна стая за съвременна терапия на децата и младежите с увреждания. Общата стойност на придобивката е 12 000 лева. Средствата са предоставени от Росица Ленкова, майката на Николета Корондилева. Това са част от парите, останали по сметката, събирани за лечението й от дарители и благотворителни кампании.

Лентата за новите придобивки преряза кметът Добри Беливанов. Той благодари на строителите и колегите си от общината, които за кратко време са успели да приключат с дейностите по изграждане в социалното заведение, от които ще могат да се възползват около 60 ползватели. Градоначалникът изказа и благодарност към майката на Ники – Росица, която е станала съпричастна и е предоставила средства за сензорната стая.

„Нашият стремеж е все повече да подобряваме условията, за да може възпитаниците на центъра да се чувстват като у дома си“, каза още Беливанов. Той допълни, че намеренията им за в бъдеще са да асфалтират двора, който подобаващо да се вписва към новата детска площадка. На изпроводяк градоначалникът подари на обитателите в дома музикална уредба и играчки.

Управителката на дом „Марина“ Таня Ганев заяви, че новите придобивки ще бъдат изключително полезни за децата, които ще могат да развиват своите двигателни и сетивни умения.

Сред гостите в дом „Марина“ бяха представители от общината, регионалната служба „Социално подпомагане“, социални институции, родители, приятели. Отец Никола отслужи водосвет.

За тържеството беше подготвена програма с музика и танци.

Анета Кутелова


2 Коментара

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини