От х:

Днес в x:

Журналист от сайта Биволъ е арестуван, МВР мълчи

Журналист от сайта "Биволъ" е арестуван от полицията в Радомир, съобщава Асоциацията на европейските журналисти. За момента от МВР не потвърждават официално случая.

В текста се посочва:

Получихме многобройни сигнали от България и Румъния, че журналистът Димитър Стоянов от Биволъ и румънският му колега Атила Биро от RISE Project са задържани от полицията в Радомир, докато правят разследване. Опитахме се да получим повече информация по случая, но дежурният в Областна дирекция на полицията в Перник ни затваря телефона. Обърнахме се към централата на Министерството на вътрешните работи в София, откъдето се опитаха да съдействат, но ни казаха, че дежурният в ОДП Перник е затворил телефона и на тях с аргумента, че "не е говорител, за да дава изявления".

Посолството на Румъния в София е уведомено за случая. Надяваме се, че отговорните институции ще предоставят необходимата информация относно мотивите за задържането. Напомняме, че по презумпция журналистите служат на обществения интерес и всякакви ограничения спрямо тях трябва да бъдат много сериозно мотивирани, а в противен случай става дума за ограничаване на свободата на словото.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини