От х:

Днес в x:

Зоват на обществен дебат за обединението на футбола в Хасково

    Ръководството на Футболен клуб „Хасково 1957“ зове за обществен дебат за обединението на футбола в града. На пресконференция днес президентът на клуба Дечо Корчев, треньорът Емил Ангелов-Бабангида, спортно-техническият директор Димчо Марков-Джими и Илиан Киряков от Управителния съвет отново повдигнаха темата. „Темата действително е много наболяла, а и много коментирана в последно време. Опитах се да водя дебат с ръководството на АФК “Хасково“, за да видим къде е златната среда за обединението, но от тяхна страна при срещите все изтъкваха нова и нова причина това да не се случи. За мен категорично пътят на развитие на хасковски футбол минава през обединението.“, коментира Дечо Корчев. Според него основната причина за недостигане на консенсус по темата е желанието за надделяване на определено лоби, което искат да наложат от другият хасковски футболен тим „Сядаме да говорим за развитие на футбола, а се говори за лобита“.

    За решаването на проблема е търсено и мнението на Станимир Стоилов, който също е категоричен, че обединение в Хасково на футболните усилия трябва да има. В същото време обаче в публичното пространство няма реакция от местния шеф на БФС Митко Маринов.

    „Ние искаме да сме заедно, защото и в другия тим има много професионалсти- футболни хора, които могат да са полезни за възраждането на този спорт на местно ниво, но на сила хубост не става. Ако някой иска нещо друго, ние сме готови да направим един дебат на тази тема. Със широко отворени сърца сме за това. Който обича футбола е добре дошъл при нас, ще бъде приет, защото имаме нужда от хора, които обичат футбола. Мястото на Хасково е да върви нагоре, но затова ни чака много път, много работа. Хората, с които аз съм в екип, виждам, че са професионалисти и затова съм обнадежден за бъдещето, за развитието на тима“, добави още в емоционалния си коментар за идеята за обединение на двата хасковски футболни състава президентът на „Хасково 1957“ Дечо Корчев. „Нашият клуб е отворен към хора знаещи и можещи-професионалисти. Ако има такива да заповядат“, обобщи и спортният директор на тима Димчо Марков. Треньорът на отбора Емил Ангелов-Бабангида пък призова феновете също да изразят мнение по темата и ги прикани да подкрепят футболистите на Хасково и на стадиона. „Публиката е много важна, радваме се, че след всеки изминал мач феновете на стадиона се увеличават. И добави, че рамото на феновете повдига самочувствието на момчета на терена. “Когато усещат тази подкрепа, тя ги прави по-уверени и ги нахъсва още по-сериозно да се борят. „

    За първенството тази година и силната конкуренция във В групата Димчо Марков коментира, че тимът ще преследва всяка точка, но никой не трябва да си приви илюзия, че нещата ще се случат с вълшебна пръчка. „Групата е много силна действително, нивото е много високи. Стремим се да налагаме и младите момчета, които искат да играят футбол, а по-опитните от тима да им помогнат да израснат. Идеята ни за младите е тимът на Хасково да им послужи за трамплин към пътя им нагоре. Стараем се да вдигаме нивото с всеки кръг и резултатите показват, че това е факт. До нова година за нас всяка точка е важна и ще я преследваме.“, каза техническият директор.

    След надделяването над тима на Асеновград от минали кръг, в който за първи път от две години хасковлии спряха победната серия на асеновци на свой терен, момчетата на Емо Ангелов ще трябва да се потрудят сериозно и тази неделя. Тогава  на свой терен излизат срещу „Розова долина“-Казанлък. Двубоят е на 16-ти септември от 17 часа.

    „На всички ни е ясно, че предстои сериозен мач. Ние ще го играем на всяка цена“, каза спортният директор Димчо Марков.

    „Говоря на моите момчета, че трябва да влязат в този, и в останалите мачове, психически освободени. Трябва да се забавляват, защото за мен футболът е игра за развлечение на хората. Вече са го казали големите: Днес футболът е като един голям спектакъл. Затова казвам на футболистите да мислят като професионалисти, нищо, че играем сега в непрофесионалната лига. Надъхвам ги така, за да да ни е по-лесно когато един ден стигнем там, където ни е мястото- при професионалните отбори.“, категоричен е Емо Ангелов.

    След мача на основния тим, в Хасково ще се играе и среща от първенството на ветераните. Вече има сформиран състав към „Хасково 1957“, съобщи Илиан Киряков. В него влизат Емо Ангелов, Делчо Корчев, Димчо Марков. Поканени са и легенди на клуба, като Никола Костов, Таню Ганев, Веселин Василев-Кимбата, Юксел Реджеп. „Всички приеха радостно новината, че ще има отбор на ветерани.“, обяви Киряков и уточни, че първият мач е срещу „Хеброс“-Харманли от 19 часа на 19-ти септември. Победителят ще излезе срещу „Топлика“- Минерални бани, а от този двубой ще бъде излъчен победител от Хасковски регион, който ще продължи срещу отбор от Пловдив.

    Днес бяха представени последните две попълнения от ФК „Хасково 1957“ -младата местна футболна надежда Стефан Русев и юношата от „Левски“ Сонер Полат. На Ямача с отбора тренира и Цецо Михайлов от Пирдоп, чиято съдба за оставане като част от отбора ще бъде решена до няколко дни, посочи още Емо Ангелов.

    „Отборът е страхотен, има колектив. Подкрепяме се, независимо дали губим или печелим-всички сме заедно", коментира Стефан Русев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ve
      Verato
      18 -10
      20:39, 13 сеп 2018
      Мисля че такова обединение ще унищожи футбола в ХасковоТова ще доведе до ликвидиране на постигнато от треньори и деятели Целта на такова обединение е да се насочат всички средства към един клубНе спекулирайте с името на Мъри
      • Ve
        Verato
        18 -8
        20:43, 13 сеп 2018
        Абсолютно съм съгласен че това е уловка С такова обединение се сели да се установи монопол от група нечистоплътнихора
    • 2
      Ки
      Кирчо
      12 -8
      21:13, 13 сеп 2018
      Футбола в града си има местен шеф! Къде е този хубавец Митко Маринов-тубата? Няма ли малко отговорност да поеме и питам какво е сторил той за цар футбол?
    • 3
      Ки
      Кирчо Крумов
      21 -7
      21:32, 13 сеп 2018
      Бабагнида е голям интригант!
      • Фе
        Фен....
        7 -11
        23:09, 13 сеп 2018
        Не по голям от теб. Виж коментара
      • Ге
        Георги Атанасов
        3 0
        09:00, 14 сеп 2018
        Като имаш кураж да изказваш мнение излез със собственото си име не се крий зад чужди имена!
    • 4
      Фу
      Футболиер
      12 -3
      21:57, 13 сеп 2018
      Обединение на куково лято ще има тъй като всеки иска да лапа от общинските средства от едната страна Афк Хасково и Красен Ангелов като общински съветник и от другата Емо Ангелов и Дечо Корчев Хасково 1957 ,от миналогодишното Асти нищо не остана май и заради типичната алчност и его няма да се получат нещата. Младите да ритат за удоволствие и се надяват да се намери спонсор в лицето на някои радетели за спорта.
    • 5
      Ма
      МАРСА 93
      11 0
      23:31, 13 сеп 2018
      Да възстановим Марса'93 на бай Данчо Кичека и Аида на бат Митьо Мустака! То стадиони читави няма, бази няма.... публика няма... а ние си правим един куп отбори и все с името Хасково, някой може ли да преброи колко ФК Хасково има и колко преучредявания за последните 10 години?
    • 6
      Иг
      Играчите
      9 -4
      00:50, 14 сеп 2018
      "Тубата "е толкова футболист колкото и пианист.Много ми прилича на "Любимец 13" .Мъри и Сираков го сложиха на поста, като свалиха " Батето". Преди изборите за президент на БФС се състоя среща на малките футболни клубове в Мин.бани със съдействието на собственика на к- саТодор Бояджиев. ТАМ СЕ РЕШИ МАЛКИТЕ ФК да подкрепят Боби Михайлов .Това е Тубата.Никой.
    • 7
      Иг
      Играчите
      8 -4
      00:56, 14 сеп 2018
      Мъри му има толкова доверие, че му даде възможност да му построи 1-2 кооперации и допълнително колко години отговаряше за чистотата/ жена му/ в града.Езикът му е като на крава.
    • 8
      Ви
      ВИЕ - НЕГРАМОТНИ ЛИ СТЕ ?
      6 -1
      11:54, 14 сеп 2018
      Вие познавате ли структурата на нещата ? Председателя на Областния съвет на БФС - не може да се меси във вътрешноклубни неща. Всеки клуб си е частен, имайки необходимата документация, се вписва с съда и т.н.
      От БФС - администрират първенства и турнири. Нека, пишейки нещо - да сме наясно с някои неща поне.
    • 9
      Фе
      фен
      6 0
      16:01, 14 сеп 2018
      И двата клуба си имат президенти, които решават как да се развиват. Всички други спекулации са излишни.
    Последни новини