От х:

Днес в x:

Георг Тупарев: На Летище София е балкански хаос

На летището в София е един балкански хаос. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV в Георг Тупарев по повод поредния гаф на аерогарата, след като не е бил проверен багажът на пътници от полет от Бейрут. При друг случай, през март, самият Тупарев е ставал свидетел как пътници от полет на летище София не са били проверени.

„Когато пристигат самолети извън Шенген, поставят тараби, които водят към паспортна проверка. Хората от самолета минават през коридора през тези тараби и слизат долу, където е паспортната проверка. В началото, когато летището беше открито, такива будки функционираха. Те много отдавна не работят”, посочи той.

Тупарев разказа и за пропуски при други случаи – например за турски полет, при който загражденията са били премахнати, след като пътниците са си тръгнали, но минути след това е излязла жена с инвалидна количка с придружител и с двама нейни роднини. „Придружителят не принадлежи към органите на сигурността, той няма право да завежда някой до паспортното”, подчерта Тупарев.

След като случаят през март е придобил гласност, той е получил обаждания от загрижени служители на летището, които са заявили, че това не е първият такъв случай.

„Казаха ми, че има нареждане, след като един самолет бъде проверен, полицаите да си вземат почивка. Това ще рече, че оставяме европейска граница без надзор”, заяви Георг Тупарев.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    **
    * *
    1 0
    11:44, 13 сеп 2018
    Какъв Шенген, к'ви пет лева.
  • 2
    21
    21
    2 0
    12:31, 13 сеп 2018
    слаба държава ТЪП народ, ПРОСТА нация
Последни новини