От х:

Днес в x:

Ясни са имената на новите министри

Ясни са имената на новите министри, които ще поемат постовете тримата министри, подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге, взела живота на 17 души.

„В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва да се понесе". Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет. Борисов добави, че се радва, че и тримата министри са получили добри оценки за работата си.

"За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите върху които сме се спрели - за министерството на транспорта Александър Манолев, за министър на вътрешните работи Младен Маринов и за министър на регионалното министерство - Петя Аврамова", каза още той.

"Аз съм поел ангажимент да събираме коалиционния съвет при всички важни теми. Надявам се спекулациите да спрат", добави още Борисов.

Инж. Петя Цветанова Аврамова

Дата на раждане: 29 май 1963

Професионален опит: Народен представител от 42-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране.

Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Главен комисар Младен Маринов

Владее английски език; основни познания по руски език. 

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Юли 2014 – май 2017 г. – директор на Столичната дирекция на вътрешните работи;

От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев, заместник-министър

Завършил е Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Владее английски, испански и гръцки език. Семеен с две деца.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ro
    ROCKY
    2 0
    16:22, 10 сеп 2018
    Новите крадци стъпват в длъжност!!!
    Крадете, лъжете, мачкайте и хич да не ви пука!!!!
    Народът нека продължава да си спи. Той си спинка от 1989 насам.
    В кражбите сте най-добри.
    Прост народ много лесно се управлява.
    Каквото и да говоря са си празни приказки.
    Оправия няма и едва ли някога ще има!!!
    Крадците ще продължават да ви лъжат, а вие ще продължавате си спинкате блаженно в зимния си сън.
    Спете!!! Спете !!!
    От спинкане българия скоро няма да я има на картата на европа.
    ******ите я разграбиха, а вие продължавайте съня си !!!!!
Последни новини