От х:

Днес в x:

Наоми Осака разплака Серина Уилямс и спечели US Open

20-годишната Наоми Осака докара до сълзи Серина Уилямс и спечели първия си финал на турнир от Големия шлем, след като триумфира на US Open.

Осака победи носителката на 23 титли от Шлема с 6:2, 6:4 за 1 час и 19 минути и лиши Уилямс от изравняване на рекорда по спечелени трофеи на най-високо ниво. Двубоят в Ню Йорк завърши по изключително неприятен начин, тъй като Серина получи серия от наказания от съдията Карлос Рамос.

Тя първо бе предупредена за съвети, получени от треньора й Патрик Муратоглу от трибуните. След това бе наказана с директна точка за съперничката й, тъй като счупи ракетата си на корта. Следващата санкция по правилник означаваше директно загубен гейм. Съдията я наложи за устните нападки, с които тя го засипа и по-специално за това, че го нарече "крадец". С този гейм Осака поведе с 5:3, а малко по-късно затвори мача.

На церемонията по награждаването и двете тенисистки бяха разстроени, а Серина не сдържа емоциите си и се разплака. Осака също пусна сълзи, тъй като получи освирквания от част от зрителите.

"Знам, че всички подкрепяхте Серина и съжалявам, че нещата се развиха по този начин. Искам да ви благодаря, че гледахте този мач. Винаги съм мечтала да играя срещу Серина на финала на US Open. Много съм щастлива, че това се случи", заяви през сълзи Осака.

"Казах на съдията, че е крадец, защото ми отне точка и ме обвини в измама. По-скоро бих загубила, отколкото да играя нечестно", допълни Серина, която отрече да е получавала съвети на корта от треньора си Патрик Муратоглу.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини