От х:

Днес в x:

40 лъскави ретро автомобила украсиха площад “Свобода”

    Около 40 автомобила участват в ретро парада днес на площад “Свобода” в Хасково. Изложението се провежда за 12 път, организатор е Ретро клуб “Тракия”-Хасково, със съдействието на общината и “Ретро ауто”. Изложението е част от празничната програма за деня на Хасково.

    Предвидени са първа, втора и трета награда, както и отличие на общината, приз от “Ретро ауто” и награда на публиката. Собствениците на отличените автомобили ще получат наградите си в 13 часа.

    Сред наредените на площада лъскави ретро возила се отличава английско MG TD от 1952 година, собственост на “Ретро ауто”. Впечатление на публиката прави и триколка “Ява” от 1956-а на Динко Петров от ретро клуба в Стара Загора. Возилото е 350 кубика и върви без проблем, обясни гордият му собственик.

    Огромен Буик от 1928 година пък бе докаран на изложението с платформа, защото няма регистрация, и също събра любопитна публика.

    Сред наредените автомобили се отличава още Мерцедес от 1936-а на Кирил Николаев от Хасково, от същата марка има още няколко модела, произведени в различни години от първите десетилетия на миналия век.

    На изложението има и няколко Опела от 50-те и 60-те години, Ситроен 1969-а, Волво от 1970-а, няколко Волги, гордостта на съветското автомобилостроене, както и няколко Москвича.

    Ретро парадът се радва на жив интерес, публиката обикаля любопитно около колите и се снима с тях, журито също оценява достойнствата на возилата. В специална кутия до откритата сцена на площада пък могат да се пускат листчета с номера на предпочитаната кола, които после ще определят носителя на наградата на публиката.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини