От х:

Днес в x:

Семейство получи сметка за вода 3800 лв., останалите в блока - малко по-малко

Жители на столичния квартал „Красно село“ получиха не просто неприятна изненада, а шокираща от рекордните сметки за вода, които са получили, съобщава NOVA. Една от тях е на стойност 3800 лв.

Фактурите са получени в двата входа на блок 200 в квартала.

Сред сметките има такива за 3400 лв., 2700 лв., 1740 лв., както и 3800 лв. Те са за период от пет месеца.

При такава сметка човек би казал, че хората от блока имат плувен басейн в мазето си. Най-високата сметка е получена от едно 4-членно семейство с две деца.

Хората не могат да си обяснят рекордно високите сметки. По думите им е невъзможно толкова много кубици вода да минат през тръбите на апартаментите. Според тях това е очевидна техническа грешка, която трябва да бъде установена.

Една от живеещите в блока жени, която е получила сметка за над 3000 лв. попита дали има специалист, който може да помисли и да сметне какво се случва.

От „Софийска вода” казаха, че това е прецедент и са започнали проверки.

Разчитат и на съдействието на хората от блока. Но засега все още не са установили какъв е проблемът.

Мъж от блока заяви, че той има 5-членно семейство и е получил фактура от 3800 лв. Той също не може да си обясни къде отива тази вода: „Може би всички в блока имаме по едно джакузи на балкона, площадката зад блока и нея сме напълнили с вода. Предполагам, че плащаме нечии други сметки“.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини