От х:

Днес в x:

Разчистват около знаците на пътя за Симеоновград до края на седмицата

Изображение 1 от 6

    Предстои до края на седмицата да бъдат разчистени храстите около пътните знаци по пътя Хасково-Симеоновград. Това уверяват в писмо от Агенция “Пътна инфраструктура” в отговор на запитване от Haskovo.net.

    Повод за питането бе сигнал от наш читател за лошото състояние на платното - с пропаднали участъци, липсваща маркировка и храсталаци, закриващи пътните знаци. Там, където ги има, защото на много места липсват, при това знаци като “изпреварването забранено”, за ограничение на скоростта или пък за отбивка.

    Репортерска проверка в края на миналата седмица показа, че описанието на нашия читател отговаря на действителността. Той също така твърди, че през последната година е сигнализирал многократно областното Пътно управление за занемарения и опасен път, но не са били взети мерки.

    Ето и целия текст на писмото от пресцентъра на АПИ до Haskovo.net:

    “Областно пътно управление - Хасково полага усилия за осигуряване безопасността на движение по третокласните пътища в област Хасково. С разполагаемия финансов ресурс извършва текущи ремонти на настилката, изсичане на растителността в близост до пътното платно, подмяна на пътни знаци и ограничителни системи. На път III-8007 Хасково – Симеоновград, който е в недобро състояние, през м. г. са извършени машинни кърпежи на настилката на стойност 53 хил. лв. с ДДС. През юни т. г. е почистена растителността в близост до пътните знаци. Обилните валежи през лятото допринесоха за бързото й повторно израстване. Предстои до края на седмицата да бъдат отстранени храстите около знаците на пътя Хасково - Симеоновград.

    Хасковска област е областта с най-дългата третокласна пътна мрежа в страната - над 714 км. За съжаление, хроничното недофинансиране на пътния сектор през годините доведе до влошаване на състоянието на третокласните пътища и в момента над 6000 км третокласни пътища се нуждаят от ремонт.”

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      17 0
      10:19, 4 сеп 2018
      Има едни фашистки камиончета на Мерцедес Унимог на които могат да се закачат резачки и косачки .... и чисти наред 2 метра край пътя . Могат да се закачат и гребла и снегорини
      За цялата Област трябва 1 бройка ... Обаче от крадене не остават пари на Пътната Агенция да купи ...:))
      • Бо
        Боже Боже
        6 0
        12:49, 4 сеп 2018
        Мисля че една е малко поне две бройки от тези яки машини са необходими но тя и едната бройка е мечта,а да не говорим за две това ще се случи само в сънищата на надяващйтесе.Поне за сега.
    • 2
      Ва
      Васко
      2 -1
      12:22, 4 сеп 2018
      Питайте ги и кога ще довършат моста, че стои на стълбички - идете и го снимайте ако имате време и качванията и слизанията около него, защото са заебани.
    • 3
      Пъ
      Пътешественик
      0 0
      13:09, 4 сеп 2018
      "Предстои до края на седмицата да бъдат разчистени храстите около пътните знаци" -нещо нормално за тази държава.Щом има пътен знак ,си длъжен да го спазващ ,дори и да няма път или бил той в храсти и кръпки.
    Последни новини