От х:

Днес в x:

Рекорден трафик на „Капитан Андреево”, шофьори чакат между 5 и 10 часа

Интензивен е трафикът на българо-турската граница ГКПП „Капитан Андреево” днес по обяд, съобщиха от пресцентъра на МВР. Колони от автомобили са се образували от турска страна заради завръщането на така наречените гастарбайтери към Западна Европа. Опашката от южната ни съседка стига до над 15 км, а хората чакат между 5 и 10 часа, за да преминат от Турция в България, информира Nova.bg. От медията уточниха, че само за последното денонощие през границата са преминали 9000 автомобила. За целия месец август са преминали около 820 000 пътници и около 280 000 автомобила. Това е с около 160 000 пътници и 100 000 автомобила по-малко от август миналата година.

От Дирекция "Гранична полиция" препоръчват да не се пътува, освен ако не е спешно. Очаква се неделя да бъде последният натоварен ден на българо-турската граница, тъй като тогава приключва и прибирането на гастарбайтерите.

От МВР предупредиха за интензивен трафик и на българо-гръцката граница на изход за леки автомобили на ГКПП „Маказа”, също ГКПП „Илинден” и „Кулата”.

На българо-сръбската граница на ГКПП „Калотина” травикът е интензивен за леки автомобили.
На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На българо-румънската граница на всички ГКПП-та е интензивен за леки автомобили в двете посоки.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини