От х:

Днес в x:

НАП чака декларациите на 5 хил. земеделци със субсидии

Националната агенция за приходите започна информационна кампания към земеделските производители, които са получи субсидии за миналата година, но не са подали данъчни декларации. Стопаните се предупреждават по електронната поща и обаждания по телефона.

50 000 регистрирани земеделски производители в страната са получили субсидии в общ размер 120 млн. лв. през 2017 г., не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях. Най-голям брой отклонения са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, сочи анализът на данъчните.

За Хасковски регион това са 5 600 земеделски производители. По данни на Държавен фонд „Земеделие“ през миналата година те имат изплатени субсидии.

Най-много такива производители има в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани, информират от офиса на НАП в Хасково.

Има и земеделци, които са подали годишни данъчни декларации, но са констатирани неточности и разминавания в сумите, обявени в данъчните формуляри. Тези стопани, по закон, могат да подадат коригираща декларация най-късно до 1 октомври.

Към всички останали фермери, които изобщо не са декларирали субсидии, ще се подходи на първо време доброволно, уточняват от НАП в Хасково, тъй като при много от тях причината е незнание.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ди
    Димитров
    12 -3
    14:31, 11 сеп 2018
    Не е правилно да се взема данък от получени субсидии. Това е помощ !
  • 2
    Ru
    Rumi
    10 -2
    16:28, 11 сеп 2018
    Европа ги подпомага, мащеха България им прибира данък да пълни хазната . От най къртовския труд ,как може такова нещо?
  • 3
    Яа
    Яа
    8 -2
    16:49, 11 сеп 2018
    Има земеделски стопани,които не си плащат осигуровките, а получават субсидии.За да получаваш трябва да си плащаш осигуровките. Субсидиите не са социални помощи.
Последни новини