От х:

Днес в x:

Правилото на огледалото

Професор Мартин Селигман, един от основателите на Позитивната психология, провежда значителен брой изследвания, доказвайки, че този тип психотерапия може да помогне на хората да имат по-щастлив живот и да прояват своите силни страни. Насърчавани да живеят с положителна нагласа, хората се чувстват значително по-щастливи.

Bright Side събира 7 основни правила, които могат да ви помогнат да се преборите с депресията, да постигнете по-добро физическо здраве и по-високи постижения в живота. Ето и първото от тях, останалите следват

Правилото на огледалото

Правилото е съвсем просто – то гласи, че всеки един човек в живота ви е ваше огледало. Тези хора отразяват вашата собствена личност, характерни черти, дори и тези, които не ви харесват. Характеристиките, които виждате в хората около вас, ви дават възможността да опознаете себе си по-добре и да се развивате.

Всички качества, на които най-много се възхищавате или мразите в другите, са ваши собствени.

Например, ако някой се отнася с неуважение към вас, това е начина, по който вероятно вие се отнасяте с другите хора, но не обръщате особено внимание на това. Ако искате да промените отношенията с хората, започнете със себе си – бъдете промяната, която искате да видите в другите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини