От х:

Днес в x:

Съдът отказа да върне гаранцията от 6500 лв. на задържания Васил

Районният съд в Хасково отказа да върне гаранцията от 6500 лева за задържания Васил Колев, който е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на полицай от Хасково.

Припомняме, че мярката за неотклонение “Парична гаранция” бе отменена от Окръжният съд и му бе наложена “Задържане под стража”.

Причина за отказа на магистратите да откажат връщането на гаранцията е, че това е било поискано от негова леля, която всъщност е внесла сумата по сметката на съда. Но те са депозирани в полза на Васил Колев и следва самият той да поиска да му се върнат, след като гаранцията е отменена, обясниха от Темида.

Инцидентът е от началото на август тази година, когато полицаят Димитър Кючуков пострада, след като патрулът се бе отзовал на сигнал на жена, че й е отнето детето и мъжът й я принуждава да проституира. При пристигането на мястото, полицаите били атакувани от двайсетина роми, въоръжени с брадви и сапове. След мелето Опел Вектра, който се опитал да прегази униформените, изчезнал от мястото и бил преследван от една от патрулките. Зад волана на автомобила е бил Васил Колев. При инцидента бяха задържани 6-има.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ку
    Курти
    13 -1
    15:43, 30 авг 2018
    Тези пари ще покрият част от разходите на държавата по делото срещу побойника,че няма и да стигнат.
  • 2
    От
    от залата
    4 -1
    20:26, 30 авг 2018
    Гаранцията трябва да се върне, щом е взета друга мярка задържане под стража - Парите не могат да служат за покриване на други разходи по делото. Освен това е редно да бъдат върнати на човека , който ги е внесъл, а не на този в чиято полза са дадени. Те са на вносителя, и биха изгорели за него, само ако обвиняемият се отклони от процеса. Най-накрая защо въобще съд трябва да се произнася по този повод? парите трябва да се върнат след като е отпаднала гаранцията като мярка занеотклонение и това трябва да стане автоматично по силата на определението на Господинка Пейчева от Окръжния съд. Съдийката Павлина Господинова, която е произнесла един странен съдебен акт отказвайки да върне гаранцията няма голяма вина, Тя определено не е лош юрист, но не гледа наказателни дела. Абе, хора, дайте да спазваме закона и ще видите , че така ще е по-леко за невинните и по-тежко за престъпниците.
    • Ja
      Jack Bauer
      2 -1
      21:58, 30 авг 2018
      Хората го спазват, ама човекоподобните - не. Никакво връщане, парите да отиват за социални и медицински вноски.
Последни новини