От х:

Днес в x:

14 свободни места за пожарникари и шофьори на пожарни коли

 Обявени на конкурс са 14 вакантните места  за огнеборци и водачи на пожарни автомобили в структурата на Регионална Дирекция пожарна безопасност и защита на населението в Хасково, съобщи шефът на службата комисар Николай Вълчев.
Обявените свободни позиции са за по 7 за пожарникари и водачи на автомобили. За структурата в Минерални са свободни  2 пожарникарски позиции, една  е за водач, за службата в Стамболово се търсят  2-ма пожарникари и един шофьор, в Маджарово и Симеоновград  позициите са за поедин  огнеборец, 2-ма водачи на противопожарни коли се търсят в  Тополовград, а в Ивайловград вакантните места са 1 пожарникар и трима водачи.
Срокът за подаване на документите за кандидатите изтича на 31-ви август. След документалния прием следва изпит за физическа подготовка, който ще се проведе в края на септември в София. Нормативите, които трябва да покрият кандидатите са еднакви, както за кандидатстващите за огнеборци, така и за водачите на пожарникарски коли, посочи шефът на Областната противопожарна служба комисар Вълчев.
Издържалите физически изпит продължават с тест за психологическа пригодност в Пловдив.
„ Тази година ситуацията в района е доста спокойна в сравнение с изминалите лета. Заради дъждовете почти навсякъде все още е зелено и не е имало тежки ситуации“, коментира шефът на Областнаа пожарна. Един от случаите през последните 24 часа, за които се е наложила намеса на огнеборците е за битов пожар. Тази сутрин, минути  след полунощ  е получен сигнал за пожар в стопанска постройка в с.Динево. 
От пламъците са изгорели покривната конструкция – 20 кв.м и малко количество дървени валки, собственост на 57-годишна жена от селото. Образувано е досъдебно производство.
 
Красимира Славова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пр
    Прогноза
    9 -5
    15:57, 29 авг 2018
    Сега ще се изсипят поне по 30 души за място, понеже е много тежка работа.
  • 2
    Ко
    Комар
    13 -3
    16:01, 29 авг 2018
    Всичките конкурси за държавна работа са формални, нагласени и се знае, кого ще приемат!! Ако не си от тях, за просто ей така не се явявай, само ги улесняваш!!;
    • +-
      +-
      2 -4
      17:21, 29 авг 2018
      Не разбрахме - да се явяваме ли или да не се явяваме, за да те улесним?
  • 3
    Ха
    ХАСКОВО
    5 -1
    21:58, 29 авг 2018
    Недейте щото само пари ще харчите и време нагласено ееееееееееееееееееееееее всичко .
Последни новини