От х:

Днес в x:

МВР министърът се съмнява за подмята на фактите при катастрофата с участието на Георги Радев

Министърът на Вътрешните работи Валентин Радев има съмнение,  че са подменени фактите за катастрофата с участието на бащата на президента Румен Радев-Георги Радев. Това коментира той по време на брифинга след срещата при премиера Борисов този следобед с останалите ресорни министри и главния прокурор заради тежкия инцидент на пътя край Своге.

Министър Радев потвърди за разпоредена от него проверка по случая в Харманли, която извършват от  Главна Дирекция „Полиция” и Дирекция "Инспекторат".

”Трябва да проверят сигналът, който аз имам и слуховете, които чета, за манипулиране  на документите по пътното транспортно произшествие и установяване на фактите от автоконтрольорите. Проверката трябва да приключи в понеделник вечерта . Тогава ще знам  повече, но това което и аз видях при срещата си с началниците, разговарях и с директора на ОД на МВР в  Хасково, убеждението ми е, че са подменени или умишлено, или пък от незнание, или под влияние, или кой знае от какво", коментира министър Радев и добави:”Този, който е констатирал автопроизшествието  е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин.”, заяви още  МВР министърът.

По рано в репортаж по bTV пострадалият при инцидента в Харманли инвалид Стефан Тодоров заяви, че управлявана от бащата на президента Румен Радев – Георги кола  е пресякла пътя на електрическата  му триколка и това е причината той да се удари в предната броня.

Според Георги Радев обаче  при влизане в кръстовището пътят пред него е бил чист. По думите на съпругата му - Станка Радева, триколката на мъжа с увреждания връхлетяла върху им.

Според констативния протокол за произшествието, водачът на инвалидната триколка - Стефан Тодоров, променя движението си внезапно и удря странично лекия автомобил. За това той е и глобен.

Самият Тодоров заяви, че е  добре и няма претенции към Георги Радев, а само  към полицаите.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Шо
    Шоков
    49 -11
    17:40, 26 авг 2018
    А бе журналишче, още ли не си разбрал, че пострадалият не е инвалид. Той кара най обикновенна китайска триколка. Такива разни видове триколки внася редовно от Китай хасковския търговец Янко Чобанов от фирма ТЕЛСТАР. Намира се в бившия завод автоматика. Можи би е продал хиляди бройки. А бе журналишче, според теб излиза, че всички, които карат подобни неща, са инвалиди.
  • 2
    Ва
    Василев
    36 -9
    19:03, 26 авг 2018
    Аз се съмнявам,че бати Бойко е сгрешил при назначаването на м-р Радев.Щото той толкова разбира от полицейщина колкото човека с триколката от опера и космонавтика.
  • 3
    Те
    Теория на конспирацията
    34 -9
    19:26, 26 авг 2018
    Човек възприема останалите през призмата на собствените си действия. Видеозаписът и законът са ясни, за да може всеки да вземе решение. На базата на какво лицето министър си фантазира конспирации? Може би защото той би направил така? Такъв елементарен пропаганден блъф, не биха измислили и начинаещи политици, а герботварите са 10 години в супата и лочат.
  • 4
    Въ
    възмутен.
    47 -10
    19:47, 26 авг 2018
    Един пътен инцидент,за щастие лек, стана причина цялата държавна машина - МВР, прокуратура, медии, интернет, фейсбук да плюе по Георги Радев и то защото е баща на Румен Радее.Защо това не се случи , когато братът на бившия президент Плевнелиев предизвика катастрофа с много по-тежки последици.Ежедневно стават катастрофи със смъртни случаи и за тях само се съобщава.
  • 5
    Ba
    bahmamamu
    46 -9
    20:08, 26 авг 2018
    Тва много мозъци се събраха на едно място за да напишат акт на бащата на президента.Като се започне през журналята дето ближат задници и се мине през целия работещ държавен апарат. Трагични сте само и само да се измести темата на деня от ЗК Олимпик и се мине през трагедията в Своге станала на отремонтиран калпаво път с усвоени европари
  • 6
    12
    123123
    24 -6
    21:24, 26 авг 2018
    Този инвалид,с тази триколка --- има ли право да е на пътното ПЛАТНОdn
  • 7
    Me
    ME
    26 -7
    21:29, 26 авг 2018
    Яааааа, за пръв път троловете от ГЕРБ не са подушили...хмммм.... може би им е неудобно или със заповед са спрели да пишат....
  • 8
    Ке
    Кенанския Маймун
    26 -5
    23:03, 26 авг 2018
    съгласно Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото приложение , триколките и инвалидните колички не са МПС-та или МПС-та със специално предназначение и следователно не могат да се карат по шосета и пътища от републикаската пътна мрежа. ...
    ...Могат да се карат само по тротоарите и пресичат плътното платно на пешеходните пътеки
    .... Затова не се иска книжка или регистрационен номер да караш триколката
    ....
    Въпрос , ако излезеш с триколка на Е80 и тръгнеш да я караш по платното , ще те арестуват и глобят ли или не ???
    МИНИСТЪРА МНОГО ГНУСНО МАНИПУЛИРА .... И ДА , МИЛИЦИОНЕРА Е ПРАВ ЧЕ Е СЪСТАВИЛ АКТ НА НАРУШИТЕЛЯ С ТРИКОЛКАТА
  • 9
    Що
    Що то тъй
    18 0
    07:02, 27 авг 2018
    Каквито здравите хора такива и инвалидите,такава и държавата никой не ни е виновен,сами сме си виновни,че допуснахме безхаберието да се настани трайно и не излечимо в територията България.
  • 10
    Ху
    Хулиган
    11 -2
    07:58, 27 авг 2018
    И пак неграмотно, грешно написано заглавие от журналист с филология. "МВР министърът се съмнява за подмята на фактите при катастрофата с участието на Георги Радев".
  • 11
    Жо
    Жоро
    15 -1
    09:26, 27 авг 2018
    Сега ще набедят естествено полицая от Харманли че не си свършил работата и ще го разпънат на кръст от писане на обяснения. Динков само това чака а Цанков ще излезе "сух" от цялата ситуация. Шефа на РУ - Харманли Неделчо и той ще яде к.. а - задължително. Стойте и гледайте как моите думи ще излезнат точни!
  • 12
    As
    asko
    3 -3
    12:49, 27 авг 2018
    Какво значи триколката има или няма право да кара по шосето? Нали не мислите, че всеки който е с автомобил или кола, може да го згази някого на пътя без да носи отговорност! Какво значи инвалид или не е инвалид. Този човек, ако може да ходи нормално, надали ще се качи на количката. Това е по моралния кодекс, а как е по правния и дали той съответствува на моралния, зависи от нас, защото правния се утвърждава от депутатите избрани от нас.
Последни новини