От х:

Днес в x:

Световната купа по волейбол бе изложена за димитровградчани, раздадоха 10 билета за шампионата

    Десетки димитровградчани успяха да се докоснат до най-желаната световна волейболна купа в специално изграден шампионски корнер на входа на спортна зала "Младост".

    Самата купата тежи 9 кг и е висока е 42,88 см. изработена е от никел, платина и злато.

    Световната купа по волейбол гостува в града като част от националното турне на трофея. По време на събитието, освен със снимка с оригиналния трофей, организаторите зарадваха всички феновете с томбола с въпроси посветенеи на световния волейболен шампионат, като за верните отговори бяха раздадени и 10 билета за мачовете от Световното първенство по волейбол, които ще се проведат в България. Билетите бяха раздадени от зам.-кметът Яшо Минков, който бе част от представянето на волейболния трофей пред съгражданите си.

    Mного младежи бяха сред желаещите да се докоснат до трофея, което бе прието като сигурна гаранция, че в Димитровград расте волейболната публика.

    Символичното начало на тура на трофея бе дадено в София, а Димитровград е единственият не-областен център, в който той бе представен и единствения град в Хасковска област.

    В рамките на националното турне, световната купа по волейбол бе представена на различни събития в редица градове през цялото лято. Трофеят бе във Варна, Добрич, Разград, Шумен, Велико Търново и Стара Загора, а следващата й спирка е Бургас.

    България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ал
      Ален
      0 0
      12:41, 23 авг 2018

      Честито на печелившите :)

    Случаен виц

    Последни новини