От х:

Днес в x:

Ралица Агайн подава оставка

Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подава оставка от поста. Това съобщи самата тя пред журналисти в кулоарите на парламента, където депутатите заседават извънредно по искане на БСП.

Агайн обясни, че смята, че е изпълнила професионалните си задължения.

"Това е морален и емоционален ангажимент към хората. Държа да подчертая, че всички правомощия на Комисията за финансов надзор са приложени и няма никакъв пропуск във възможностите, с които комисията да повлияе на ситуацията", обясни още тя. 

Припомняме, че вчера финансовият министър Владислав Горанов обяви, че иска Ралица Агайн да поеме отговорност за състоянието на застрахователния сектор в страната и да напусне заемания от нея пост зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор". Причината за тези негови думи е фалитът на застрахователната компания "Олимпик". Както е известно, заради фалита на компанията 200 хиляди клиенти останаха преди дни без "Гражданска отговорност". 9 350 000 лева е стойността на прекратените полици.

"Ако заместник - председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/ Ралица Агайн иска да запази доброто си име на експерт, трябва да признае свои пропуски и да подаде оставка", обяви Владислав Горанов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    El
    Elon
    1 0
    15:10, 21 авг 2018
    Горанов казва, че Агаин има пропуски, а тя твърди, че е изпълнила задълженията си и няма пропуски - един от двамата лъже.

Още новини

Последни новини