От х:

Днес в x:

Уникален експеримент разкрива кой е по-умен – мъжът или жената

Учени доказаха, че мъжете съобразяват по-бързо, взимат най-верните решения и понасят стресовите ситуации по-добре от жените, пише изданието "Сел".
 
Екип от университета във Вашингтон проведе уникален експеримент, с който провери бързината на реакциите спрямо графична информация.
 
Въпреки че обработката на данните, получена чрез зрението, е на едно и също ниво при двата пола, изследователите констатираха, че именно мъжете взимат най-правилните и рационални решения въз основа на тези възприятия.

Като цяло мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно в зависимост от особеностите на данните. Това не им позволява правилно да отговарят на контролните въпроси, позволяващи да се оценят когнитивните способности на нежния пол.
Интересното в случая е, че най-остра реакция и бърза обработка на данните са наблюдавани не при здравите мъже, а при тези с нарушения в психичното развитие.

Учените считат, че мозъчните процеси при тези хора са съпроводени с понижено регулиране на невронната активност, което води до по бързи реакции и по-остро възприятие на информацията.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини