От х:

Днес в x:

КЕВР пита ВиК Хасково за качеството на водата

Във връзка с публикувани информации в национални медии и широкият обществен отзвук за установени отклонения в качеството на водата за питейно-битови цели в гр.Харманли и други населени места в обл. Хасково, КЕВР започна проверка за изясняване на обстоятелствата по случая, съобщават от регулатора.

С писмо на председателя на регулатора до изпълнителния директор на „ВиК Хасково“ ЕООД, на основание на чл.114 от Административнопроцесуалния кодекс, се изисква в 7-дневен срок водното дружество да представи в КЕВР информация по изнесените в публикациите проблеми.

В доклада на „ВиК Хасково“ ЕООД следва да бъдат предоставени данни от направените проби от водоизточниците (местоположение и дебит), които са показали отклонение в нормативно заложените показатели за качество. Регулаторът очаква да бъде информиран също за населените места с влошено качество на питейната вода и за броя на засегнатото население. В Комисията трябва да бъдат представени копия на протоколите за физикохимичен и микробиологичен анализ на взетите проби от Регионална здравна инспекция - гр. Хасково, от началото на м. юли 2018 г. до момента, които са показали несъответствие със стандартите за качество на питейната вода. „ВиК Хасково“ трябва да информира Комисията и за начина, по който дружеството е информирало потребителите за възникналия проблем. Същевременно в изпълнение на задълженията си по Общите условия за предоставяне на ВиК услуги на потребителите, водният оператор трябва да посочи дали на потребителите е осигурено алтернативно водоснабдяване с питейна вода, включително с водоноски и къде са разположени те на територията на населените места. В доклада до КЕВР следва да бъде включена и информация за регистрираните жалби и сигнали на потребители за лошо качество на питейната вода за предходни периоди.

В посочения 7-дневен срок „ВиК Хасково“ трябва да информира Комисията дали до този момент са правени обследвания за причината за рязкото влошаване на качеството на питейната вода в региона и какви мерки дружеството е предприело и планира да извърши, в т.ч. съвместно с други институции, с цел да бъдат изпълнени нормативните изисквания за качество на предоставяната водоснабдителна услуга и да посочи срока за тяхното изпълнение.

Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Рр
    Ррр
    29 -5
    17:12, 17 авг 2018
    А, регулатора защо не пита как плащаме 3лв. за ПИТЕЙНА ВОДА, а ни казват, че не става за пиене. Не е ли редно вода само за миене на крака да е 20 ст за кубик и подарък мокри кърпички.....
    • Ja
      Jack Bauer
      8 0
      11:57, 18 авг 2018
      3 лв. е, защото плащаме водата на талибаните от маалата, а те за благодарност я оставят да тече денонощно. Това е обществена тайна.
  • 2
    Pp
    ppp
    16 -4
    18:51, 17 авг 2018
    за тези които дават минуси водата да им е 5 лв и да им добавят и повечко тежки метали за да станат HEAVY METAL.
  • 3
    Ба
    бате Ж
    17 -6
    18:56, 17 авг 2018
    КЕВР да пита директно Боко Тиквонски!!!
    Друг няма да им отговори!!!
    Всичко в тая " ДЪРЖАВА" става по нареждане на Цървула от Банкя!!!
    Ха НАЗДРАВЕ с чаша мътна вода!!
    Да живее ГЕРп!!!
  • 4
    Ба
    бате Ж
    11 -7
    20:29, 17 авг 2018
    Тия двата минуса от гербаджийските подлоги,ли са???
    Или от гъзоблизците на боко???
  • 5
    Жа
    Жалба
    13 -2
    22:53, 17 авг 2018
    И пари им дадоха за кладенци на тези от вик и пак нищо не изградиха, нула. Какво правиха цяла година тези хора ,? Пари има , вода чиста има в близост, водопреносен водопровод към града ни има и нищо, пак нула! Сега пък тези от София питали колко жалби на хасковлии има за качеството на водата подадени във вик ?То излиза, че трябва да пишем жалби до тях и навсякъде по институциите, за да ни обърнат внимание, така ли? Да им пишем и да се жалим , че искаме да живеем ,че не искаме да увреждаме децата си, семействата си и в същото време цялото това ръководство на вик хасковое е назначено от София. Ами господа софиянци вземайте си ги, че цяла година нищо , ама нула работа не свършиха с Вашите пари и няма и да свършат!
    • Ха
      Ха ха
      10 -6
      01:06, 18 авг 2018
      Боли го какво става с водата.Сега се гласят да ходят на спартакияда на морето да ядат и пият 5 дена гербаджйите а вия плащаите вода.
Последни новини