От х:

Днес в x:

Мостът в Генуа не е рухнал случайно

Рухването на моста Моранди в Генуа се дължи на човешка грешка, заяви прокурорът на града Франческо Коцци

"Това не е фатално стечение на обстоятелствата", подчертава той, цитиран от медии. Предстои прокуратурата да събере документи и показания относно строителството на моста и поддръжката му.

По-рано в сряда вицепремиерът и министър на икономическото развитие Луиджи Ди Майо заяви, че цялата отговорност за случилото се е на компанията Autostrade per l'Italia, която обслужва магистралите и пътищата в страната. По думите му вече е започнала процедура за прекратяването на концесионния договор. 

Autostrade per l'Italia разпространи съобщение, в което се казва, че на моста са били извършвани работи по укрепването на  виадукта. Компанията опровергава информацията, че конструкцията е била в опасно състояние.

Част от автомобилния мост в Генуа с дължина около 200 метра се срути на 14 август, като при това 30-35 леки коли и няколко камиони пропаднаха. До момента е потвърдена смъртта на 37 души.

Мостът, дълъг 1102 метра,  преминава над промишлена зона, жп линии и река, на 45 метра над земята. Конструкцията е от  1960-те години. По данни на местни медии, през 2016 година е била извършена реконструкция на моста.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини