От х:

Днес в x:

Информацията за оцелял по чудо български тираджия при срутването на мост в Генуа не се потвърждава

Потвърдена е смъртта на 31 души в срутването на моста край италианския град Генуа, съобщи агенция АНСА, цитирайки вътрешното министерство на Италия.

Сред загиналите има три деца на възраст 8, 12 и 13 години. Други 16 души са ранени при срутването на 100-метров участък на моста "Моранди" вчера.

Според източници от противопожарната служба, цитирани от АНСА, неофициалният брой на загиналите е 35 души.

Спасителните служби продължават да работят по изваждането на оцелели изпод развалините. При срутването на моста около 30-35 коли и няколко камиона паднаха от височина 45 метра върху река, железопътна линия и складове.

Информацията за оцелял по чудо български тираджия при срутването на мост в Генуа не се потвърждава от големите медии в Италия. Това посочи генералният ни консул в Милано Росен Руфев. По думите му случката е повече в сферата на фантастиката. „Такава височина, падане с камион ми се струва невъзможно да стане подобно чудо”, посочи той.

До момента няма данни за пострадали български граждани. „Надяваме се да не се потвърдят такива опасения. Броят на загиналите може да скочи до 35. Евакуирани са около 400 души от зоната на инцидента. Смята се, че останалата част от моста не е достатъчно устойчива. 16 души са в болница”, обобщи данните до момента Руфев.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини