От х:

Днес в x:

Съдът върна обратно в ареста катунаря Васил Колев, посегнал на полицай

    Тричленен състав на Окръжния съд в Хасково с председател Господинка Пейчева върна обратно зад решетките катунаря Васил Колев, обвинен в нанасяне на телесна повреда на полицая Димитър Кючуков от районното управление в града. Първата инстанция – Районният съд, определи мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 6500 лева. Днес адвокатите му представиха платежно нареждане, че сумата е преведена по сметката на Районен съд. Прокуратурата обаче оспори решението на първоинстанционния съд и днес то бе отменено, като вместо него бе наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”. Веднага след произнасянето на съдебния състав белезниците щракнаха на ръцете на Васил Колев и той бе отведен обратно в ареста.

    Адвокатите на обвиняемия се противопоставиха ожесточено на искането на прокуратурата. Според Живко Чепишев няма доказателства, че Васил е ударил полицая. “Той има постоянен адрес, работи, млад човек е, на 21 години”, пледира адвокатът. По думите на юриста Васил е бил пребит в полицията, а в Бърза помощ са му отказали да го прегледат. Затова бил принуден да търси медицинска помощ в Пловдив и Кърджали.

    Прокурорът Елеонора Иванова пък заяви, че първата инстанция не е преценила правилно обществената опасност на деянието. Според държавното обвинение Васил е шофирал Опела, който по думите на пострадалия полицай се е опитал да ги прегази при мелето на 31 юли в катуна край Република.

    Припомняме, че патрулът бе отишъл там по сигнал на тел. 112, в която жена бе заявила, че мъжът й е отнел детето й и отказва да й го даде, като я принуждава да проституира. При пристигането на полицията униформените са били нападнати от двайсетина роми с брадви и колове в ръце.

    “Обвиняемият веднъж вече е направил опит да избяга от органите на реда”, заяви прокурорът. Елеонора Иванова поясни в кулоарите на съда, че Опелът, управляван от Васил Колев, е бил преследван от полицейска кола с включени сирени, но не спрял. В квартал Орфей бил засечен от друга патрулна кола, били произведени и изстрели във въздуха, които респектирали катунарите бегълци и така те са били задържани.

    След произнасянето на съда многобройната рода на Васил вдигна аларма пред Темида. Викове и крясъци огласиха пространството пред съдебната палата, но до ексцесии не се стигна.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (30)

    • 1
      Ад
      Адвокатите
      93 -1
      17:52, 14 авг 2018
      като ги гледам и те от същата боя...И кой им е позволил на катунарите да си паркират колите на улицата,паркингът е отсреща,щом вадят по 1700 лв. месечно,могат да си позволят платен паркинг.
      • +-
        +-
        15 -35
        18:22, 14 авг 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ja
        Jack Bauer
        19 -1
        12:03, 15 авг 2018
        Адвокатчето като мрънка, че тъмнозеления работел, защо не покаже документи за платени здравни и социални вноски??? А??? НАП и НОЙ да се намесят.
      • Гр
        ГРАЖДАНИН
        10 -1
        14:16, 15 авг 2018
        Парите от гаранцията да бъдат блокирани, докато НАП не направи ревизия на Васил и ако няма задължения към държавата - здравни осигуровки, пенсионни осигуровки , данъци, да му върнат парите.
    • 2
      Ри
      Рижавия х.ѝ...
      56 -1
      18:46, 14 авг 2018
      ужасТ...! Т'ва са превърна кът някъв сериал ! Огънь пу манг.ла и т'ва е . Кво думкате във въздуха , да хабите патрона.
    • 3
      Бр
      браво
      74 -1
      18:57, 14 авг 2018

      за Елеонора Иванова

    • 4
      Ан
      Антимангусти
      54 0
      19:01, 14 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Чо
      човек от залата
      30 -9
      19:42, 14 авг 2018
      Абе, Кръшков, как не се научи родната журналистика да ни осведомява за важните неща. Хубаво, задържат го, ама дайте за какво е обвинен. Ако районната прокуратура както се твърдеше в началото му е повдигнала на този само обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на полицая има изсилване на мярката за неотклонение. Няма значение ром ли е или професор, защото предвиденото наказание е много леко и такава мярка си е направо несъразмерна.Дано прокурорите в районна прокуратура да са видели , както излиза от описаното, че той е извършил още едро хулиганство, а може би и нещо повече, но ако това със сгазването се приеме за опит за убийство, тогава нещата трябва да почнат от окръжния съд, а не от районния. Така че няма две мнения , че циганите съвсем се разгащиха, ама дай са видим колко е професионализма на прокуратурата, защото те нали уж трябва да пазят обществото от престъпни посегателства. Нищо лично към теб, Кръшков, приеми го щаго приятелско намигване.
      • Ха
        Хасковлия
        37 -5
        21:04, 14 авг 2018
        Като гледам, че се правиш на разбиращ не прочете ли какво казва закона за посягане срещу служебно лице? Това не е като да се сбият в махалата, а посегателство срещу служебно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.
        Аман от евротолерасти, вместо да даваш акъл на Кръшков вземи се поразрови в нета какво се случва в такива случаи в държавите на които искаме да приличаме.
        Нищо лично към тебе човеко от залата, приеми го като приятелско намигване.
    • 6
      Ве
      Верно ли бе ...
      35 -3
      20:17, 14 авг 2018
      Ей тия скапани адвокати...тц,тц,тц -верно че го правят за пари ,ама малко по- национално да го дават бе , става така че "сирийците" за сапун ,адвокатите за есенция ! Срамота !
      • Ja
        Jack Bauer
        12 0
        11:44, 15 авг 2018
        Гадните адвокатгчета и гадните докторчета, които слугуват на мангустрите.
    • 7
      Ба
      бате Ж
      36 -9
      20:28, 14 авг 2018
      Ха,така!!!
      Боой по избирателите на герберастките избиратели!!!
      Боооййй!
      Вече се кефффяяя на хасковския окръжен съд!!!
    • 8
      Di
      Dimmu
      52 -2
      20:46, 14 авг 2018
      Браво на съда и на прокуратурата! Нека останалите ро******и разберат какво следва, ако посегнат на полицай.
    • 9
      Ro
      Roko
      7 -28
      21:56, 14 авг 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 10
      12
      123
      44 -1
      23:22, 14 авг 2018
      Сега да се провери как е взел свидетелство за правоуправление на мпс. И ако не може да чете и пише тъпия ****** да му се отнеме, а тоя дето му го е дал да се подведе под отговорност.
      • Ст
        странен
        13 0
        10:40, 15 авг 2018
        А дали има изобщо?
    • 11
      Бе
      Без партиен
      26 -2
      23:40, 14 авг 2018
      Стига вече всичко да е полтика,да ли са избиратли на ГЕРБ ,ДПС,БСП това е без значение в този случаи,по важното е,че тази мангуста е посегнал на служебно лице и то не от кое и да е министерство а от МВР,така че трябва да отиде сега малко в Старозагорския хотел и да го назначат там колегите на полицая на когото си е позволил да посегне за главна компаньонка на батките там.
    • 12
      Ко
      Коко
      32 -3
      00:27, 15 авг 2018
      Ако беше българин ударил полицая ,щеше да е вече в дранголника за 5 лета!!!
    • 13
      Ве
      Весо
      32 -1
      06:45, 15 авг 2018
      Този мазен кит е за,, Белия Лебед" близо до Урал, а адвокатите му роми да правят сапунка в него. Адмирации за ОС и РП - Хасково.
    • 14
      12
      123
      41 -1
      07:05, 15 авг 2018
      Ей имало и нормални съдии.Браво съдия Пейчева.
    • 15
      Ло
      Лов и риболов
      34 -1
      08:35, 15 авг 2018
      Свалям Ви шапка и се прекланям г-жо Председател Пейчева
    • 16
      По
      Полицай
      35 0
      10:07, 15 авг 2018
      От името на много полицаи и колеги на нашия колега Кючуков сърдечно благодарим на Г-жа Пейчева за това решение - БРАВО! Заслужавате един огромен букет със цветя и навярно днес или утре ще го получите.
      • Ja
        Jack Bauer
        19 -1
        11:49, 15 авг 2018
        А Вие полицаите е крайно време да поискате от Министъра и Парламента повече права при такива ситуации, а не да Ви бият и обиждат.
    • 17
      Др
      Друг от залата
      8 -4
      12:10, 15 авг 2018
      Драги Кръшков, човекът изрично ти е казал да го приемеш като приятелско намигване, но ти палиш. Разбирам, кипнал ти е чайника и с пълно основание, не те упреквам. Но, да видим закона. Както казваш, обвинението е в първото изречение - нанасяне телесна повреда на полицай при изпълнение на служебните му задължения. От 3 до 15 години, ако е тежка, от 2 до 8, ако е средна и до 3 години, ако е лека. В случая е лека, значи наказанието е до 3 години /массимум, без долна граница/. Малко ли е - малко е. Защо е малко ? Защото така е преценил законодателят. Кой е законодателят - Народното събрание, върховния орган в държавата, символът на държавността. Значи символът на държавността така оценява посегателството срещу държавността. Пресилена ли е мярката ? Ами чисто формално е пресилена. Всички престъпления, за които максимумът на наказанието е до 5 години са леки. А за леки престъпления задържането под стража е изключение и то много рядко. В случая съдът е преценил степента на скандалност на случая и е решил, че е в ситуация на рядко изключение, което е оправдано.
      • Пе
        Петя К
        12 -2
        13:01, 15 авг 2018
        Прав си! Не е оправдано по закон задържането. Но нито на Кръшков, нито на обществото е ясно, че целта на мярката за неотклонение е да се гарантира яваването пред съда, когато делото се гледа по същество. Мярката НЕ Е НАКАЗАНИЕ! Това е важна подробност!
      • Мд
        мдаааа
        3 0
        15:56, 15 авг 2018
        вероятно съда е взел предвид факта, че е шофирал колата и се опитал да гази полицаите. Иначе ако няма основателно предположение, че ще има ефективна присъда съда не си позволява да постановява задържане под стража. Ако в последствие се постанови условна присъда или оправдателна почват едни дела за обезщетения и т.н. Много се радвам, че съда е проявил съдебна смелост и е постановил задържане под стража. Сега разследващите трябва да проведат едно перфектно разследване, за да направят обвинението "бетон" и следващия съдебен състав да го вкара на топло. Всяка присъда има и превантивно действие спрямо останалите елементи в обществото, така че искрено се надявам да стане така!
    • 18
      Гр
      ГРАЖДАНИН
      6 0
      14:19, 15 авг 2018
      Парите от гаранцията да бъдат блокирани, докато НАП не направи ревизия на Васил и ако няма задължения към държавата - здравни осигуровки, пенсионни осигуровки , данъци, да му върнат парите.
    • 19
      Ii
      iiosd
      4 0
      23:58, 15 авг 2018
      Най добрият ****** е.....мъртвия ******.
      Защо полицаят не е изпразнил пълнителя по този електорален индоевропеец
    • 20
      Ед
      Един
      0 -3
      14:15, 17 авг 2018
      Алоооо тука много обиди много злоба кво стана Еском с тоя ваш етичен кодекс просто припомням ?
      • Ja
        Jack Bauer
        0 0
        12:04, 18 авг 2018
        Няма обиди и злоба, има истина, тъмнозелени читателю.
    Последни новини