29 °C

10 млн. лв. допълнително от хазната в Хасковска област, лъвският пай -за Харманли

Близо 10 млн.лв. допълнителни трансфери по сметките си ще получат 8 от 11-те общини в Хасковска област от държавната хазна.

Парите са за текущи ремонти по местни проекти.

Лъвският пай ще е по бюджета на община Харманли. Тя получава 5 095 000 лв. По -голямата част от сумата -4 млн. и  100 хил. лв. са за

Спортен комплекс „Хеброс“, по който вървят строежи и цялостно обновяване.

Останалите средства са за ремонта на читалище „Дружба – 1870“. „Ремонтите на стадион „Хеброс“ и на читалище „Дружба“ безспорно са едни от най-значимите проекти в област Хасково. Затова се радвам, че успяхме да убедим министрите и Правителството да подпомогнат финансово тези проекти“, това каза днес областният управител на Хасково Станислав Дечев по време на съвместната пресконференция с кметицата на Харманли Мария Киркова, на която бяха представени детайлите на двата големи местни проекта.

Стана ясно още, че по бюджета на община Свиленград ще бъдат преведени 1 млн.лв. за реализиране на проект „Пътна връзка на АМ „Марица“ с индустриалната зона в общинския център.

По бюджета на община Любимец вървят 560 000 лв. Те са за реконструкция и обновяване на сградата на обществената кетъринг кухня, за ремонт на сградата на бивш Младежки дом в града. Част от парите ще отидат за ремонти на читалищата в селата Малко Градище и Йерусалимово. Има сума и за ремонт на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.

550 000 лв. са отпуснатите пари за община Маджарово. Сума има предвидена за ремонт на кметските сгради в селата Долни Главанак, Тополово и Долно Съдиево, където  с част от средствата ще бъде оправена и улица.

От държавната хазна Минерални бани ще получи допълнително 640 000 лв. за благоустрояването на уличната мрежа в с. Колец.

820 000 лв. за рехабилитация на ул. „Стефан Стамболов“ и подмяна на ВиК мрежата очаква Симеоновград.

По бюджета на община Стамболово сумата е 700 000 лв. -частично финансиране на реконструкцията на 4-километровия път от разклона на с. Поповец до с. Пътниково.

По бюджета на община Хасково ще има 300 000 лв. допълнително. Те ще се използват за канализация и възстановяване на уличното платно на ул. „Враца” в кв. „Хисаря”.

Haskovo.net


13 Коментара

Хороскоп за 17.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини