30 °C

Арх. Деляна Панайотова уволнена заради неиздадения акт 16 на Ретросалона

Заповедта за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на главния архитект на община Хасково Деляна Панайотова е издадена въз основа на становище на дисциплинарен съвет, сформиран в съответствие със Закона за държавния служител, заяви кметът Добри Беливанов.

Комисията е констатирала, че е налице несвоевременно изпълнение на служебни задължения няколкократно, за част от тези пропуски община Хасково е осъдена, съобщават още от администрацията. По наша информация става дума за неиздаден акт 16 на Ретросалона на димитровградския път, за което Haskovo.net писа. Освен това необосновано са забавяни преписки отново по вина на гл. Архитект, допълват от администрацията.

Така също арх. Панайотова не се е явила на работа от 18.06. до 02.07.2018 година без да уведоми прекия си ръководител за причината за отсъствие, нито да предостави някакъв документ, който да оправдава отсъствието, като по този начин не е изпълнила преките си задължения на Главен архитект на община Хасково, съобщават още от общината. Отсъствието на главния архитект е доказано с надлежни протоколи. На 02.07.2018 г. в община Хасково е постъпил болничен лист, извън срока, определен в Наредбата за медицинската експертиза, което е довело до неоснователно забавяне на издаване на необходимите документи от дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“.

Кметът е дал възможност на г-жа Панайотова да представи в срок писмени обяснения, което не е направено.

Заповедта за уволнение е издадена на 20 юли 2018 година. Връчена е днес с нотариална покана.

Назначеният със заповед за гл. архитект Тодор Грозев до завръщането на титуляра, вече е назначен на трудов договор до провеждането на конкурс.

Арх. Тодор Грозев е носител на втора награда в националния конкурс „Фасада на годината 2009“ в категорията „Жилищни сгради – ново строителство“ за сграда на ул. „Македония“ в Хасково. Негово дело е и проектът за хотел „Ретро“.

Haskovo.net


29 Коментара

Хороскоп за 17.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини